Maja Ognjenović (©MN Press)
Maja Ognjenović (©MN Press)

Gotovo i u Italiji: Obe Maje u slavljeničkom raspoloženju idu na pauzu, baš kao i Teodora

Vreme čitanja: 2min | uto. 26.12.23. | 20:47

Nastavak prvenstva je planiran za 6. januar

To bi bilo to za 2023. godinu kad je najbolja ženska odbojka u Italiji u pitanju. Danas su odigrani mečevi 14. kola posle kojih je odsviran kraj, pa klubovi mogu kratko da predahnu. Nastavak prvenstva je planiran za 6. januar, kada počinju utakmice 15. runde.

Ono što sigurno raduje jeste da sve tri srpske igračice koje igraju u Seriji A1 odlaze na pauzu u slavljeničkoj atmosferi. Maja Ognjenović, Teodora Pušić i Maja Aleksić su zabeležile pobede i na najlepši mogući način stavile tačku na 2023. godinu.

Izabrane vesti

Maja Ognjenović je sa Skandićijem trijumfovala protiv Firence - 3:0 (25:17, 25:19, 25:18). Odigrala je ceo meč na poziciji dizača i upisala dva poena iz napada. Dobro je sve funkcionisalo u njenom timu, nije bilo preterane neizvesnosti, pa je svaki set završen za tačno 26 minuta.

Teodora Pušić nije ulazila u igru u pobedi Milana protiv Busta - 3:1, dok je Maja Aleksić bila prilično zapažena u trijumfu Valefolje protiv Rome - 3:2. Imala je 13 poena - napad 18-11 (61 odsto) i po jedan blok i as.

Ova pobeda je veoma važna za Valefolju jer je ostvarena protiv direktnog rivala za plasman u plej-of. Oba tima u ovom trenutku imaju skor 6-8 i nalaze se na sedmoj i osmoj poziciji.

Ono što može da se zaključi kada se podvuče crta jeste da je Koneljano jedini neporaženi tim. Ima skor 14-0 i nalazi se na prvoj poziciji na tabeli. Do sada je izgubio samo šest setova i deluje spremno za napad na još jednu titulu.

Kao najozbiljniji konkurenti izdvajaju se Vero Volej Milano (skor 13-1), Skandići (12-2) i Novara (11-3).

SERIJA A1 ZA ODBOJKAŠICE

14. kolo

Bergamo - Kazalmađore 3:1

Kuneo - Pinerolo 3:2

Novara - Kjeri 3:1

Roma - Valefolja 2:3

Trentino - Koneljano 0:3

Busto Arsizio - Vero Volej Milano 1:3

Firenca - Skandići 0:3



tagovi

Maja OgnjenovićMaja AleksićSerija A u odbojci za žene

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara