Habib Nurmagomedov (©AFP)
Habib Nurmagomedov (©AFP)

Habib o porodičnoj tragediji, povratku u oktagon, revanšu sa Makregorom, penziji...

Vreme čitanja: 3min | pet. 14.08.20. | 13:43

UFC vladar lake kategorije otvoreno o nastavku karijere nakon smrti oca i trenera Abulmanapa i pripremi za meč sa Gejdžijem 24. oktobra

Po mnogim parametrima najbolji MMA (mešovite borilačke veštine) borac današnjice, neporaženi vladar lake UFC kategorije Habib Nurmagomedov obratio se danas javnosti nakon dužeg izbivanja usled porodične tragedije.

Dagestanski borac je istina ostavljao i po koji komentar proteklih sedmica na društvenim mrežama, ali je sada konačlno progovorio pošto je ostao bez glavnog životnog oslonca, čoveka koji ja od malog talentovanog pelivana stvorio mašinu za lomljenje protivnika, oca Abdulmanapa (57) koji je prošlog meseca izgubio borbu sa srčanim problemima i virusom korona. Udarac kakav mu niti jedan oponent do sada nije uputio. Nokaut. A tako je kada udara život.

Izabrane vesti

I kao svi veliki borci, nakon tihovanja i sabiranja misli, odlučio je da "uzvrati" i da se vrati u oktagon.

"Nije samo moj otac umro od korone, bile je još ljudi u našoj okolini. To je bolest, i ja to shvatam. Prihvatio sam realnost, iako je mnogo teško", iskren je inače krajnje neemotivni Nurmagomedov, "Bili smo veoma bliski, kao prijatelji. Bio mi je i drug i otac i trener. Da sedim ovde sa skamenjenim licem i tvrdim da sam preboleo, bila bi laž. Ko zna, možda me ova osećanja podignu na viši nivo, ovakve stvari te ili slome ili ojačaju".

Dok je on preživljavao pandemiju u rodnom Dagestanu, UFC se pokrenuo, tako da je u međuvremenu dobio novog izazivača za tron lake kategorije. To je inače njegov nekadašnji trening partner Džastin Gejdži pošto je neočekivano prebio za titulu privremenog šampiona favorizovanog Tonija Fergusona. Borca koji zbog pandemije nije uspeo da izazove Habiba na već zakazanom, pa otkazanom okršaju za april ove godine na UFC 249. Odluka o vladaru jedne od najzahtevnijih težinskih kategorija zakazana je za 24. oktobar u Abu Dabiju.

"Trenutno formu ocenjujem sa trojčicom, ali ima dosta vremena da stignem do petice. Gejdži je opasan protivnik i nadam se da se nije uverdio što sam pre nekoliko godina za njegov meč sa Alvarezom rekao da liči na tuču alkoholičara. Tako je divlja borba bila, ali Džastin je pročistio stil, sada je mnogo iskusniji, zna cilj i sredstva." uvek odmoren je ruski takmičar, "Mnogi traže da ga uporedim sa Konorom Makgregorom, a jedino što mogu da kaže je da nije bolji od Irca u stojci"

Upravo je čuveni obračun sa Konorom Makregorom katapultirao Habiba Nurmagomedova među sporstke zvezde i načinio ga poznatim, uticajnim i nadasve bogatim. Zato su i priče o eventualnom revanšu uvek prisutne.

"Mislim da od te borbe u bliskoj budućnosti nema ništa. Ali, može da se namesti. Ako ja pobedim Gejdžija, a on pobedi Dastina Poirea... Ali ako se to ne dogodi čekaću Žorža Sent-Pjera. On i ja zajedno imamo preko 25 godina nepobedivosti, to bi bio strašan meč! Ja u svakom slučaju znam svoju cenu. Imam već 31 godinu, uskoro ću 32 i penzija se bliži. Znam da neću još dugo biti u oktagonu i to vreme treba iskoristiti na najbolji mogući način".

Ovog vikenda inače UFC nastavlja sa borbenim večerima, a u noći između subote i nedelje na redu je 252. Glavna borba u Las Vegasu je sudar dva legendarna teškaša i to treći put. Aktulenog šampiona, udarača iz Klivlenda hrvatskih korena Stipe Mičića i Danijel Kormijea.


tagovi

UFCmmaHabib Nurmagomedovborilačke veštineborilački sportoviKonor Mekgregor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara