Nurmagomedov sa meča protiv Konora Makgregora 2018. (©AFP)
Nurmagomedov sa meča protiv Konora Makgregora 2018. (©AFP)

Habib ponovo u oktagonu 24. oktobra!

Vreme čitanja: 1min | uto. 28.07.20. | 15:52

Nurmagomedov protiv Gejdžija u ultimativnom obračunu UFC lake kategorije

Tek što je završio Fight Island avanturu u Abu Dabiju gde su između 11. i 25. ovog meseca održane tri borilačke večeri počev od glavne, UFC-a 251, gazda najjače MMA organizacije na svetu Dena Vajt najavljuje novi šou.

"Desiće se, sad vam kažem. Habib pritiv Gejdžija 24. okobra!" izjavio je za CNN.

Izabrane vesti

Mora se odmah reći da je tako brzo vraćanje u oktagon veoma hrabro od aktuelnog vladara lake kategorije u UFC-u, Nurmagomedova pošto je nedavno ostao bez oca. Abdulrapman je preminuo u moskovskoj bolnici od posledica virusa korona vezano sa srčanim problemima.

"Bila je ovo za njega veoma teška godina, ostao je bez oca, mentora, heroja...", kaže Vajt.

Dagestanski borac je pre porodične tragedije zbog karantina, a taj deo Rusije je u prvom talasu bio teško pogođen, propustio priliku da brani tron protiv Tonija Fergusona. Umesto njega izazivača je u maju izazvao sledeći na listi, Džastin Gejdži i neočekivano apsoluto izdominirao preuzevši titulu šampiona, istina privremenog.

Još nije poznato gde bi meč ruskog i američkog borca mogao da se održi, ali solucije su zbog pandemije sužene. Naravno, na prvom mestu je Abu Dabi koji je odlično učestvovao u organizaciji UFC mehura, a i Emirati su uvek spremni da dočekaju velike događaje. Sportskih kapaciteta, tehničkih mogućnosti, stručnjaka, radne snage, a i finansija tamo sigurno ne fali.


tagovi

Habib NurmagomedovUFCmmaborilačke veštineborilački sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara