Habib Nurmagomedov (©AFP)
Habib Nurmagomedov (©AFP)

Habib se sprema za povratak

Vreme čitanja: 2min | uto. 01.09.20. | 18:24

Vladar lake kategorije u punom treningu za UFC 254 i izazivača Gejdžija

Svet, pa i ovaj sportski polako se stabilizuje nakon prvih udara pandemije, prilagođava se i snalazi. U suštini, sve se pokrenulo, a među onim koji su prvi "povukli nogu" bili su UFC borci.

Najprestižnija MMA (mešovite borilačke veštine) organizacija na svetu je uspela još u maju na Floridi, uz veliku podršku administracije predsednika Donalda Trampa, da održi u specijalnom mehuru UFC 249. Na tom događaju aktuelni vladar lake kategorije i jedan od najpoznatijih boraca današnjice, Habib Nurmagomedov je trebalo da brani titulu od izazivača Tonija Fergusona. Kako je Dagestanac odlučio da zbog sigurnosti ostane u rodnom mestu, umesto njega je uleteo Džastin Gejdži i neočekivano izdominirao.

Izabrane vesti

Time je ovom Amerikancu pripala titula "privremenog šampiona", dok je pravi i dalje Dagestanac. Međutim, odluka da ostane u domovini nije se pokazala posebno mudrom jer je taj region Rusije bio teško pogođen pandemijom.

A među žrtvama opakog virusa našao se u junu i njegov otac, ujedno i trener Abdulmanap koji je podlegao kombinaciji korone i srčanih problema.

Čovek koji je od Habiba napravio to što jeste sada neće biti pored ringa dok mu se sin bori. A prva takva prilika je UFC 254 zakazan za 24. oktobar po svemu sudeći u Abu Dabiju.

Protivnik je naravno Gejdži, a Nuramgomedov je još pre više od mesec dana počeo sa pripremama, očigledno u želji da pobedi bol za izgubljenim ocem, ali i da mu posveti meč. Tako je juče postavio snimak noćnog futinga u rodnom kraju sa napomenom da ima još 54 dana do borbe.

Koja mu je možda i jedna od poslednjih u karijeri, jer se već priča da će nakon Gejdžija, ukoliko pobedi pred sebe staviti još jedan izazov. Možda čak dozvoliti revanš Konoru Mekgregoru, a potom sa punim džepovima i srcem napustiti oktagon zauvek.

Habib uskoro puni 32 godine, a bori se otkad zna za sebe. Pored toga, dalje bez oca za kojeg je bio tesno vezan je teško, emotivno pre svega. Poslednji put popularni Orao je imao borbu na UFC 242 prošlog septembra kada je u Abu Dabiju pobedio Dastina Poirea. To mu je 28. trijumf u profi karijeri u isto toliko borbi.


tagovi

UFCmmaborilačke veštineborilački sportoviHabib Nurmagomedov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara