Miloš Vukićević (©MN Press)
Miloš Vukićević (©MN Press)

Hrvati se pobunili, krov na bazenu pao, Zvezda dobila gratis “domaćinstvo” u Ligi šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 18.10.23. | 11:29

Crveno-beli u Trebinju protiv Jadrana iz Herceg Novog nominalno gosti, ali će imati veliku podršku, veću nego u Beogradu…

Kuglice na žrebu su sastavile kontinentalno-primorsku grupu u Ligi šampiona. Trebalo je Crvena zvezda da odigra dva utakmice na obali Jadrana, ali će samo jednom biti kraj plavoga mora i osetiti miris borovine. I to je već uradila, arhivirala je gostovanje u Splitu i ispustila pobedu na Poljudu, a novi meč na strani praktično će crveno-belima biti domaćinstvo.

Jadran iz Herceg Novog se vratio u Ligu šampiona posle dve sezone, ali je elitno klupsko takmičenje mimoišlo Crnu Goru. Umesto da utakmice igra u Boki kotorskoj, igra ih van svoje države – u Bosni i Hercegovini. Trebinje je postalo novi dom crnogorskog šampiona, barem privremeno, a Crvena zvezda je dobila gratis domaćinstvo (19.00).

Izabrane vesti

Još kada su grupe izvučene jedna stvar je bila jasna: crveno-beli će imati četiri utakmice pred svojim navijačima – Novljani jesu nominalno gosti, ali teško da će imati veću podršku – u Trebinju čak frenetičniju nego u Beogradu. A, razlog zbog koga je Jadran domaćin u Hercegovini donekle i nije njegova volja.

Crnogorski velikan je prethodne godine obeležio jedan vek postojanja, na čuvenom “Škveru” odigrana je revijalna utakmica, ali taj bazen – na otvorenom je i može da bude natkriven balonom – ne zadovoljava uslove Evropske federacije za vodene sportove, pa je Jadran morao da potraži alternativna rešenja. Da može – ne bi otišao daleko. Ali, na bazenu u Igalu srušio se krov i nije u funkciji.

Hteli to ili ne morali su Novljani da potraže bazen u susedstvu. Verovatno bi domaćini u grupnoj fazi bili u Kotoru da ih kuglice na žrebu nisu spojile sa Jadranom iz Splita. U čemu je kvaka?

Renovirani bazen u Kotoru nosi naziv “Zoran Džimi Gopčević” po proslavljenom jugoslovenskom vaterpolisti, ali u njemu hrvatski klubovi ne žele da igraju, jer kako je navelo Hrvatsko ministarstvo spoljnih i evropskih poslova bio je stražar u logoru Morinj. Svojevremeno je bilo uslova da se regionalna liga igra po ligaškom formatu, ali hrvatski timovi nisu želeli da idu na gostovanje kotorskom Primorcu i igraju na pomenutom bazenu, pa su održavani turniri.

Niz faktora doveo je do toga da Jadran iz Herceg Novog potraži novi dom u susedstvu. Izbor je pao na Trebinje u kome je zatvoreni bazen otvoren ovoga leta. Crnogorski prvak je u Hercegovini ugostio splitski Jadran i doživeo tesan poraz – hrvatski šampion ga nadigrao i u Jadranskoj ligi – tribine su bile krcate, a biće i za duel sa beogradskim sastavom. Samo što će ga večeras mahom ispuniti pristalice crveno-belih.

Novljani su u Ligi šampiona dva puta bili u egalu do samog kraja, međutim, ostali su praznih šaka i protiv Splićana i protiv Ferencvaroša. Viceprvak Srbije je takođe zabeležio dva poraza, pa je obema ekipama preko potrebna pobeda kako bi i dalje bili u igri za prolaz među najboljih osam u elitnom klupskom takmičenju i pokušali da izbegnu selidbu u Kup Evrope.

LIGA ŠAMPIONA - 3. KOLO:

Utorak 

GRUPA A:

Steaua Bukurešt - Breša 8:17

Novi Beograd - Sabadelj 10:12


GRUPA B:

Dinamo Tbilisi - Jug Dubrovnik 5:12

Pro Reko - Olimpijakos 12:11


Sreda

GRUPA C:

19.00: (1.85) Jadran Herceg Novi (6.50) Crvena zvezda (2.55)

20.45: (1.35) Ferencvaroš (8.00) Jadran Split (4.50)


GRUPA D:

19.30: (1.75) Špandau (7.00) Vuljagmeni (2.70)

20.00: (1.15) Barseloneta (10.0) Marselj (8.00)



tagovi

Liga šampiona u vaterpoluVK Jadran Herceg NoviVK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara