Milica Kubura (©Olimpijakos)
Milica Kubura (©Olimpijakos)

Igrala za Partizan i Zvezdu, sad stiže u Olimpijakos

Vreme čitanja: 1min | sre. 20.07.22. | 19:08

Milica Kubura ponovo u crveno-belom dresu

Nova odbojkašica grčkog Olimpijakosa je Milica Kubura (27). Igra na poziciji korektora i visoka je 194 cm. Karijeru je započela u Crvenoj zvezdi, sa kojom je osvojila dve duple krune (2011-2012, 2012-2013). Posle toga je igrala na univerzitetu Florida, a po povratku je obukla dres Partizana.

Preko granice je ponovo otišla na startu sezone 2019-2020, kada je zadužila opremu Drezdena. Tokom naredne takmičarske godine bila je članica PAOK-a, sa kojim je osvojila Kup Grčke.

Izabrane vesti

Ranije je igrala u mlađim selekcijama reprezentacije Srbije, a 2019. je učestvovala sa seniorkama u Ligi nacija.

"Veoma sam uzbuđena što zbog sledeće sezone i mislim da je nepotrebno objašnjavati zašto", rekla je Milica Kubura za klupski sajt. "Ime Olimpijakosa govori samo za sebe, zbog njegove istorije i uspeha u svim sportovima. Jedva čekam da upoznam novi tim i da počnem da treniram sa saigračicama. Čula sam mnogo i o neverovatnim navijačima Olimpijakosa. To je retkost u ženskom sportu, da sa tribina dolazi tolika podrška i podiže snagu tima".

Kad su srpske odbojkašice u pitanju, u Pireju su igrale nekada Maja Ognjenović, Ana Živojinović, Ivana Nešović, Jovana Vesović, Ivana Luković, Aleksandra Crnčević... Pet godina je na klupi proveo Branko Kovačević, koji je sada u Železničaru. Svakako gledajući sva ova imena postaje jasno da Grci vole da se oslone na srpske igrače u timu ili trenere pored aut linije.


tagovi

ŽOK PanatinaikosOK OlimpijakosŽOK PartizanŽOK Crvena zvezdaMilica KuburaOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara