IHF zaobišao Srbiju, ništa od "specijalne pozivnice" za SP

Vreme čitanja: 1min | čet. 23.05.24. | 18:25

Selekcije Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država učestvuju na turniru u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj

Međunarodna rukometna federacija zaobišla je Srbiju kada je u pitanju dodela specijalnih pozivnica za Svetsko prvenstvo 2025. godine. Na zvaničnom žrebu za turnir, 29. maja u Zagrebu (19.30), pored selekcija koje su kroz kvalifikacije obezbedile plasman, naći će se još i selekcije Švajcarske i Sjedinjenih Američkih Država, kojima je IHF dodelio "vajld kard".

Svetsko prvenstvo će se održati u Hrvatskoj, Danskoj i Norveškoj od 14. januara do 2. februara 2025. godine.

Izabrane vesti

IHF je u svom saopštenju obrazložio odluke na različite načine. SAD su igrale na kartu Olimpijskih igara u Los Anđelesu 2028, dok je Švajcarska dobila glas zbog kombinacije faktora, sportskog faktora, odnosno eliminacije u kvalifikacijama protiv Slovenije na penale, nakon što je regularnih 120 minuta završeno u ravnopravnoj borbi, kao i iz komercijalnih razloga.

Na SP će učestvovati 18 selekcija iz Evrope (Austrija, Hrvatska, Češka, Danska, Francuska, Švedska, Nemačka, Mađarska, Island, Italija, Severna Makedonija, Holandija, Norveška, Poljska, Portugal, Slovenija, Španija, Švajcarska), pet iz Afrike (Alžir, Zelenortska ostrva, Gvineja, Egipat, Tunis), četiri iz Azije (Bahrein, Kuvajt, Japan, Katar), tri iz konfederacije Južne i Centralne Amerike (Argentina, Brazil, Čile) i dve iz konfederacije Severne Amerike i Kariba (Kuba, Sjedinjene Američke Države).


tagovi

SP u rukometuRukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara