Luka Cindrić i Arnar Arnarson (©Reuters)
Luka Cindrić i Arnar Arnarson (©Reuters)

Islanđani baš ne vole bivšu Jugu: Pregazili Hrvate i izbacili ih sa Eura (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 17:27

Ribari prvo “ukrali” pobedu Srbiji, tukli Crnu Goru i prošli u drugu fazu, a kobni su bili i po tim Gorana Perkovca

Snevali su velike snove, bili na sedmom nebu posle demoliranja Španije na startu Evropskog prvenstva, ali od medalje neće biti ništa za Hrvatsku. Zalupljena su im vrata polufinala, sve je gotovo za tim Gorana Perkovca. Više nema ni teoretsku šansu da se bori za odličja, jer je i u trećem meču druge faze poražen – 35:30 (16:18).

Islanđani baš ne vole reprezentacije sa prostora bivše Jugoslavije. Sve vredno pomena uradili su isključivo protiv njih. Prvo su u poslednjem minutu “ukrali” pobedu Srbiji i iskoristili tehničke greške, zatim su tukli Crnu Goru i prošli dalje, da bi po ambicije Hrvatske bili kobni. Istina, malo je verovatno da bi osvajač srebra sa pretprošlog kontinentalnog šampionata ušao u polufinale – bilo je potrebno da se dogodi pravo čudo – ali neuspehom protiv ostrvske selekcije sve je palo u vodu.

Izabrane vesti

Ugasili su se hrvatski rukometaši posle furioznog starta i deklasiranja Španije, uticalo je i to što su ostali bez bombardera Ivana Martinovića. Ali, previše je bilo grešaka u nastavku takmičenja. Počev od Austrije i ispuštene pobede, preko poraza od Mađarske, pa do Islanda, koji je bio apsolutno bez šanse da se ugura u polufinale. Hrvatska je prestala da igra, nestao je Tin Lučin u napadu, a ni Mario Šoštarić nije mnogo toga pokazao u “biti il’ ne biti” utakmici.

Iako je Hrvatska bila ta koja povlači konce u prvom poluvremenu, iako je imala prednost – u poslednjoj sekundi primila gol iz sedmerca – potpuno drugačija slika viđena je u nastavku. Do odlaska na odmor tim Gorana Perkovuića nije mogao da obuzda Arona Palmarsona, a u drugom delu igre ni ostale. Prva zvezda tima nepogrešiva je bila na početku, šest puta je pokušala i – svaki put zatresla mrežu. Da bi potom Bjarki Mar Elison i Odin Tor Rikardson, strelac najlepšeg gola na Evropskom prvenstvu, uništili Hrvatsku iz kontranapada.

Ni promena golmana nije pomogla Hrvatskoj. Matej Mandić nije uspevao da pročita islandske šutere, ušao je Dominik Kuzmanović, upisao deset odbrana, međutim, i on je u drugom delu igre bio nemoćan. Marin Jelinić je najčešće pronalazio put do gola, šest puta je varao protivničke golmane, dok su Zvonimir Srna, Domagoj Duvnjak, Luka Cindirić i Veron Načinović dali dva manje.

EVROPSKO PRVENSTVO ZA RUKOMETAŠE, DRUGA RUNDA – 4. (PRETPOSLEDNJE) KOLO

Nedelja

GRUPA 2

Slovenija - Holandija 37:32 (19:13)

Švedska - Portugalija 40:33 (19:15)

Norveška - Danska 23:29 (11:18)

Ponedeljak

GRUPA 1

Hrvatska - Island 30:35 (18:16)

18.00: Francuska - Austrija

20.30: Nemačka - Mađarska




tagovi

EHF EURO 2024ep u rukometuEvropsko prvenstvo u rukometurukometna reprezentacija hrvatskeRukometna reprezentacija Islanda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara