(©CEV)
(©CEV)

Italija drugi put uzastopno domaćin Evropskog prvenstva

Vreme čitanja: 1min | pon. 25.03.24. | 12:31

Pridružila se Bugarskoj, Finskoj i Rumuniji

Dva puta za redom Italija će biti domaćin Evropskog prvenstva za odbojkaše.

Danas je na sajtu CEV-a objavljeno da će se Italijani u organizaciji kontinentalnog šampionata 2026. godine pridružiti Bugarskoj, Finskoj i Rumuniji.

Izabrane vesti

Kako se navodi, CEV Eurovolej 2023. bio je toliko uspešan da je Italijanski odbojkaški savet odlučio da ponovi isto iskustvo...

"Odluka da Odbojkaškom savezu Italije poverimo realizaciju ovog prestižnog i velikog događaja svedočanstvo je naše kontinuirane uspešne saradnje i, istovremeno, njihove nepokolebljive posvećenosti unapređenju našeg sporta. Italijanski Odbojkaški savez je vodeći akter u promociji i širenju ljubavi prema odbojci širom sveta", kaže predsednik CEV Aleksandar Boričić. "Imenovanjem Italije za suorganizatora EP 2026, želimo da iskoristimo dragoceno nasleđe iz izdanja 2023. i podignemo ga na viši nivo".

Kao što je slučaj od 2019. godine, na kontinentalnom šampionatu će učestvovati 24 tima – četiri suorganizatora plus osam direktno kvalifikovanih prema konačnom plasmanu 2023. godine (Poljska, Slovenija, Francuska, Holandija, Srbija, Ukrajina, Nemačka i Portugal) plus još 12 koji će dobiti svoju kartu preko kvalifikacija koje su zakazane za leto 2024. i 2025.

Pobednici Evropskog prvenstva 2026. kvalifikovaće se na Olimpijske igre u Los Anđelesu 2028.



tagovi

evropsko prvenstvo za odbojkašeMuška odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara