Danijele Santareli (©MN Press)
Danijele Santareli (©MN Press)

Italijan predstavljen u Turskoj: Verovatno mislite Santareli dolazi - sve pobeđujemo...

Vreme čitanja: 2min | sre. 04.01.23. | 17:09

"Ne postoji tako nešto. Ja sam običan trener, ali zajedno možemo da napravimo veliki uspeh. Ovde postoje svi uslovi za to", rekao je bivši selektor Srbije

Poznato je već nedelju dana da je Danijele Santareli novi selektor odbojkašica Turske, a danas je italijanski stručnjak i zvanično predstavljen. Uspešna epizoda na klupi Srbije je brzo završena, trener Koneljana sada započinje novi izazov i veoma mu se raduje.

Izabrane vesti

"U Turskoj sam uvek bio protivnik, koji dobija zvižduke, sada ću prvi put osetiti podršku. Ne mogu ni da zamislim kakva će biti atmosfera", rekao je Santareli. "Još pet meseci, jedva čekam da prođu".

Zna Italijan kakva očekivanja ima nacija od njega...

"Verovatno mislite: Santareli dolazi, sve pobeđujemo. Ne postoji tako nešto. Ja sam običan trener. Trenutno sam na najboljem mesto na kome mogu da radim svoj posao. Zajedno možemo da postignemo veliki uspeh. Ovde postoje svi uslovi za to. Odbojkašice Turske su već na veoma dobrom nivou, Gvideti je ovde postavio sistem".

Treneri Koneljana i Vakifbanka zamenili su mesta na klupama Turske i Srbije.

"Đovani je odličan trener, on je moj učitelj... Nemam nikakav savet za njega. Znam da će u Srbiji dati sve od sebe. Ali, nadam se da ćemo mi raditi više i napraviti više".

Izneo je Santareli i planove koje ima...

"Razgovaraću sa svakim igračem koga pozovem u reprezentaciju. Pitaću zašto treba da bude u nacionalnom timu... Igranje za svoju državu treba da bude nešto na šta si ponosan. Nije u redu dolaziti samo da bi bio tu... Predstavljati državu je mnogo više od igranja odbojke".

Turska bi u budućnosti trebalo da bude jača za Melisu Vargas (Kuba) i Aleksiju Karutašu (Rumunija).

"Aleksija je mlada i talentovana, to je velika šansa za Tursku... Vargas je neverovatan igrač, jedan od najboljih napadača na svetu. Za mene je odlična prilika što ću moći da radim sa ovakvim igračima".

Za kraj je poručio:

"Ne volim da gubim. Svaki put kad izgubim, osećam se kao da mi je srce probodeno nožem", podvukao je Santareli.


tagovi

danijele santareliŽenska odbojkaška reprezentacija Turske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara