Ivana Vuleta (© MN Press)
Ivana Vuleta (© MN Press)

Ivana je super, još da se ošiša i biće zlato: Boško Kijanović oborio rekord Slobodana Brankovića

Vreme čitanja: 2min | pon. 07.03.22. | 22:34

Ohrabrujući rezultat Asmira Kolašinca

Što se tiče srpskih atletičara, dvoransko Prvenstvo sveta u atletici može da počne odmah. Ohrabrujuće rezultate zabeližili su naši predstavnici na mitingu u Beogradu i sa velikim optimizmom čekaju najveći planetarni događaj u ovom sportu, od 18. do 20. marta.

Na tom takmičenju nacija najviše očekuje od Ivane Vulete, nekada Španović. A najbolja srpska atletičarka je razgalila navijače u Areni, pošto je na Belgrade Indoor Meetingu skočila 6,88. Zanimljivo, triput je Ivana dobacila do 6,83, a preostala dva puta je prestupila.

Izabrane vesti

Dovoljno za prvo mesto i veliku nadu da će slaviti na istom mestu, gde je 2017. osvojila titulu svetske prvakinje. Uz napomenu da sama – nije zadovoljna!?

Dosta sam se ispromašivala u zaletu, najveći problem mi je napravila punđa, ostavila je trag u pesku na prvom skoku. Ošišala sam se, moram da smislim način, sad me koštalo dosta, ne želim da me košta na Svetskom prvenstvu. Podloga je dobra, rezultati nisu loši, znam šta bi trebalo da popravim. Poenta je bila da napravim svih šest skokova na ovoj stazi. Solidan rezultat, imam još dve nedelje da popravim te nijanse i dovedem detalje do savršenstva. Trener Goran Obradović mi je dobacivao sa tribina da uzmem mašinicu od koleginice i da se ošišam na stazi. Baš je ogroman problem, rešila sam se broja, sledeća je frizura“, jasno je stavila do znaja Ivana Vuleta.

U disciplini skok u dalj druga je bila Milica Grdašević, rezultatom 6,69, dok je treće mesto pripalo Slovenki Neji Filipić (6,60).

Prisustvo Armanda Duplantisa koji je oborio svetski rekord u skoku motkom očigledno je inspirativno delovalo na još neke takmičare. Tako je Srbin Boško Kijanović uradio ono što niko nije 30 godina, pošto je nadmašio ostvarenje Slobodana Brankovića iz 1992. postavio državni rekord u trčanju na 400 metara. Kijanović je stazu pretrčao za 46 sekundi i 32 stotinke i tako za jednu stotinku potisnuo Brankovića na drugo mesto.

Boško Kijanović (© Star sport)Boško Kijanović (© Star sport)

Vredi istaći da je u bacanju kugle Asmir Kolašinac bio drugi hicem od 20,99 metara. Prvi je Italijan Nik Ponocio (21,61), a treći Mesud Pezer iz Bosne i Hercegovine (20,81). U skoku u vis Angelina Topić je zauzela treće mesto preskočivši 1,87, prva je bila Crnogorka Marija Vuković iz Crne Gore, a druga Slovenka Lia Apostolovski. Obe su se zaustavile na 1,90, s tim da je Vukovićeva to uradila iz prvog, a Apostolovski iz drugog pokušaja.


tagovi

Asmir KolašinacIvana ŠpanovićIvana VuletaatletikaBoško Kijanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara