""
""

Ivana najavljuje spektakl u finalu: Idem na skok od preko 7,10 metara!

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.08.16. | 07:59

"Davor je pokrenuo seriju medalja i sad će samo da se ređaju"

Jedan skok. Jedan, ali vredan. Toliko je bilo dovoljno fantastičnoj Ivani Španović da obezbedi plasman u finale skokova u dalj na Olimpijskim igrama u Riju. A moglo je da bude i mnogo bolje od dostignutih 6,87 metara, s obzirom da je ostavila rezervu od 21 centimetra kada je skočila s daske. Jasno je, zlatna atletičarka na umu ima samo jedno - da posle Davora Štefaneka obraduje naciju i donese Srbiji još jedno zlato.
"Ponavljam se cele godine i pričam samo o ovom takmičenju. Mene stvarno ništa drugo nije zanimalo sem Olimpijskih igara. Ostavila sam malo veću rezervu u zaletu do daske, ali bilo je sasvim dovoljno za finale. Mislim da će i manji skok od 6,75m biti dovoljan da se prođe dalje. Devojke su pod velikim pritiskom. Ima ih dosta koje mogu da skoče daleko. Mene zanima samo jedna stvar, a to je da se borim za titulu i zlatnu medalju", rekla je Ivana Španović za sajt OKS. 

Izabrane vesti

Moglo je daleko preko sedam metara! Nebeski skok Ivane Španović i finale iz prvog pokušaja

Ivana je bila zadovoljna izgledom i kvalitetom staze na olimpijskom stadionu, ali i atmosferom koja vlada u Riju.
"Super staza izgleda, dobra je. Postavljeno je nešto novo, oseti se. Dosta je brza i mislim da ćemo tek sutra svi pokazati koliko smo spremeni. U sredu će biti mnogo bolje i jedva čekam".

Španovićeva će u poteri za zlatnim odličjem najveću konkurentkinju imati u atletičarki iz Sjedinjenih Američkih Država, Tijani Bartoleti.
"Bartoleta ove godine ne skače na nivou na kojem je skala ranije. Prvo što je promenila trenera, drugo što se ovde pozabavila i sprintom, što opet ne znači da ovde ne može da skoči sedam metara, što je njen prosečan skok. Videćemo već".

Zato Ivana neće u finalu napadati samo zlatnu medalju, već i da obori sopstveni rekord od 7,02 metara na otvorenom.
"Ja gađam skok od preko 7,10 metara! Uslovi koje smo sada imali su gotovo idealni. Lepo je, toplo je, vetar je recimo na nuli, atmosfera je dobra tako da će biti super".

Ivana Španović je rekla da je svesna očekivanja i pritiska, ali i odnosa javnosti prema drugim sportistima.
"Žao mi je što prerano otpisujemo naše sportiste i prerano ih kritikujemo, jer bi trebalo da budemo svesni da svi naši sportisti koji su ovde jesu najbolje što Srbije ima. Morali bi da budemo ponosni u svakom momentu na sve njih jer su to ljudi koji se sa svakog takmičenja maltene vraćaju sa medaljom. Pratila sam takmičenja naših sportista danas. Baš volim što sam i ja doprinela ovom lepom danu. Ponosna sam na sve naše sportiste. Nije kraj. Davor je pokrenuo seriju medalja i sad će samo da se ređaju", rekla je Španović.

(FOTO: Action Images)


tagovi

skok u daljRio 2016OI 2016Ivana Španović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara