Ivana Vuleta (MN Press)
Ivana Vuleta (MN Press)

Ivana Vuleta pred start SP: Nisam ostvarila maksimum i zato sam ovde, želim da odbranim titulu

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.03.22. | 13:32

Najbolja srpska atletičarka sa najvećim ambicijama dočekuje start Svetskog prvenstva u Beogradu

Glavna domaća zvezda na predstojećem Svetskom prvenstvu u atletici (18-20. mart) bez dileme je Ivana Vuleta. Pre pet godina u Areni donela je veliku radost naciji kada je skočila do zlatnog odličja na EP. U nedelju će na istom mestu imati priliku da napravi još veći uspeh... Tada je zabeležila skok karijere - 7,24 metara.

Izabrane vesti

"Razmišljala sam o 2017. poslednjih dana pred SP. Mislim da sam u dobroj formi i verujem da mogu da izvedem slične skokove. Ne želim ništa da obećavam, ali sam spremna i želim da iskoristim tu energiju da se još bolje pokažem", rekla je Ivana na konferenciji za medije u Areni.

Naša najbolja atletičarka će braniti titulu osvojenu pre četiri godine na Svetskom dvoranskom prvenstvu u Birmingemu.

"Pojaviću se na borilištu u nedelju kao svetski prvak iz 2018. godine. Cilj mi je da odbranim tu titulu. Znam da hoću da se približim rezultatu od 7,24 m. Neću se pojaviti samo da bih skakala, nego i da bih osvojila titulu. Sve za šta sam spremna, želim da ostavim i da iskoristim u nedelju pred domaćom publikom. Atmosfera će biti neviđena i zasenićemo utisak iz 2017. godine".

Prošle godine Ivana je završila na četvrtoj poziciji na Olimpijskim igrama... U Japanu nije uspela da ostvari cilj, pa je zato i odluku o završetku karijere odložila.

"Da sam osvojila zlato, sigurno bih stavila tačku. To bi bila kruna karijere. Međutim, nisam to uradila i ne želim da stvari ostanu nezavršene. I dalje imam mnogo motiva, želju da se takmičim. Imam 31 godinu, nije isto kao kada sam imala 26 ili 27, ali volim atletiku i potpuno sam posvećena ispunjenju svojih ciljeva. Mislim da nisam ostvarila maksimum i to je jedini razlog što sam ovde. Sve radim iz ljubavi“.

Pričala je na konferenciji i o konkurenciji koja je čeka u nedelju na zaletištu.

Žao mi je što neće biti ovde Nemica Mihambo. Aktuelna je olimpijska, svetska i evropska šampionka na otvorenom. Uvek volim kada je najjača konkurencija jer to uvek izvlači najbolje iz mene. Međutim, tu su Šveđanka Sagnia i Britanka Judžin, koje su u odličnoj formi. Biće sigurno zanimljivo. Suština je da se uvek najviše fokusiram na sebe i svoja ostvarenja. Na to mogu da utičem, ostalo nije do mene“, zaključila je Španovićeva.


tagovi

Ivana VuletaIvana ŠpanovićSvetsko atletsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara