Marko Ivović i Nikola Peković (©CEV)
Marko Ivović i Nikola Peković (©CEV)

Ivović: Turci su nas uvukli u lavirint, nadam se da ovo nećemo ponoviti

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.09.21. | 10:47

Reprezentativac Srbije svestan propusta koje je ekipa napravila u meču osmine finala

Svaki protivnik mora da se poštuje. Znali su to odbojkaši Srbije pred duel osmine finala. Znali su da je Turska kvalitetna, da nije slučajno u prvom kolu pobedila olimpijskog vicešampiona Rusiju... Dominantno su zakoračili na teren u Gdanjsku, dobili prvi set, poveli u drugom sa 5:0, pa sa 10:5, a onda dozvolili da se igra razvije u potpuno drugačijem smeru. Uspeli su u taj-brejku da izvuku pobedu, ali su se žestoko namučili.

U najavi ovog obračuna Marko Ivović je rekao da ekipa ne sme da se vodi po principu – lako ćemo. Međutim, ponovo su odbojkaši kao i protiv Grčke na kraju grupne faze, imali pad koji ih na sreću, nije koštao pobede.

Izabrane vesti

Mislim da smo u prvom setu imali dobar pristup. Od samog početka smo igrali veoma dobro. Nismo im dozvolili da igraju ništa od onoga što imaju“, istakao je Marko Ivović. „Posle prvog seta se sve promenilo. Sve smo im dozvolili. Igrali su svoju igru, uvukli su nas u lavirint iz kog nismo imali izlaza“.

Gubili su Orlovi 2:1 u setovima, a u četvrtom ih je dočekala ponovo dramatična završnica. Nije bilo nimalo lako da prelome taj period igre, a onda i da dobiju ključni set. Selektor Kovač im je govorio da je problem samo u njima i da moraju da povrate samopouzdanje.

Mi nismo odigrali na svom nivou. To je najveća greška i glavni razlog što je ovakav rezultat. Ali, dobro je da smo se na kraju izvukli i nadam se da se ovakve stvari neće više ponavljati“, zaključio je Marko Ivović.

Naredni izazov, u kome ponovo neće imati prava na grešku, Orlove čeka u utorak. U četvrtfinalu rival je selekcija Holandije u Gdanjsku od 17.30.



tagovi

Marko Ivovićevropsko prvenstvo za odbojkaše

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara