Bojan Janić (©MN Press)
Bojan Janić (©MN Press)

Janić: Vanja preskočio pre 23 godine pa i dalje priča svaki dan o tome, svaka čast Duletu što je iskrvario

Vreme čitanja: 3min | sub. 09.12.23. | 10:41

"Podigao nas je sve, taj poen nam je uneo živost i to je super", rekao je trener Partizana

U sredu su odbojkaši Partizana izgubili posle pet setova od Vojvodine u polufinalu Kupa, a sinoć su istim rezultatom (2:3) poraženi u večitom derbiju.

Imali su crno-beli i dobre momente u igri, vraćali su se i kad je delovalo da je sve izgubljeno, ali nisu u taj-brejku više imali snage da se nose sa velikim rivalom.

Izabrane vesti

Iz dva ovonedeljna poraza sigurno da će imati šta da nauče.

"Slična stvar... Ne mogu da budem nezadovoljan borbom, pogotovo jer smo na terenu imali igrače koji prvi put igraju ove godine. Dizač Dule Đurđević je muški izneo celu utakmicu, Ignjat Dopuđ isto veoma mlad igrač... Veoma mi je drago da smo uspeli sa nekim mlađim odbojkašima koji nemaju toliko šansi da igraju ove godine da pružimo izuzetno jak otpor. Da je bilo malo više iskustva u određenim momentima mislim da bismo mogli čak i da dobijemo 3:1. Ali, to je za analizu i za rad", rekao je trener Partizana Bojan Janić posle derbija. "Dosadan sam i sebi i vama - vraćam se na priču o umoru. Pre dva dana pet setova, sad opet pet setova - daću im vikend slobodan, momci su zaslužili apsolutno. Karakter je tu, protiv šampiona svi će da daju maksimum, za to smo se i spremali... Neki igrači i dalje ne reaguju dobro na to. Ozbiljan problem... Imamo problema i sa servisom, neki igrači ne mogu da ubodu servis ni za život. Ali, dobro, sve je to apsolutno deo moje krivice. Moja taktika i držaću se toga makar gubili i dalje, a ako se nekome ne sviđa - šta da radim".

Evidetno je da Luka Tadić ne igra na nivou iz prethodne sezone kada je bio jedan od najzaslužnijih za triplu krunu. Trener nije mogao da objasi šta se sa njegovom formom i fokusom dešava...

"Daću vam njegov broj pa pitajte njega... Ja sam nezadovoljan, on to veoma dobro zna. Ne bih da ga prozivam javno... Čim sam ga izveo, jasno je kakav imamo problem sa njim. Neke stvari nikako da shvati. Nadam se da će shvatiti do kraja sezone".

Navijači crveno-belih su slavili, pristalice crno-belih su bile razočarane zbog ishoda, ali sve u svemu - derbi je celokupno opravdao očekivanja.

"Kako je krenulo, mislili smo da će opet biti neka naša utakmica... Ali, mi ponovo taj prvi set ne možemo da dobijemo iako smo ga apostrofirali između sebe. Pravimo iste gluposti. Mene nervira što imamo neke iskusne igrače koji prave iste gluposti konstantno. To je problem. Meni je puno srce da pustim mladog igrača, pa i da greši. Potenciram njegovu grešku... Ali, kad stariji igrač pravi neku nerezonsku grešku već deset utakmica za redom u kontinuitetu, to je već ozbiljan problem. To moramo da kažnjavamo".

Potez utakmice je izveo igrač poraženog sastava - Dušan Đurđević kada ga čak ni reklama nije sprečila da spasi loptu i tako podigne publiku na noge.

"To je fenomenalno. Podigao nas je sve... Znate šta je ekipni sport. Vanja Grbić preskočio pre 23 godine, i dalje on prvi priča o tome svaki dan, a kamoli svi mi... Na špicama je i slično. Jedan poen menja sve. Nama je taj poen uneo živost i to je super. Svaka čast momku što je preskočio, što se polomio i iskrvario za Partizan", naglasio je za kraj Janić.



tagovi

OK PartizanSuperliga Srbije u odbojciOK Crvena ZvezdaBojan Janić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara