Odbojkašice Jedinstva (©CEV)
Odbojkašice Jedinstva (©CEV)

Jedinstvo osetilo čari Lige šampiona: Pazovčanke bez leka za tremu, greške i Egonu

Vreme čitanja: 3min | čet. 09.11.23. | 21:20

Vero Volej Milano očekivano stigao do maksimalne pobede u prvom kolu elitnog takmičenja

Neće odbojkašice Jedinstva 9. novembar 2023. pamtiti po pozitivnom rezultatu, ali će im svakako ostati u sećanju zbog debija u Ligi šampiona. Osetile su čari elitnog klupskog takmičenja, kako je kada je sa druge strane Paola Egonu i šta znači kada vas protivnik kazni posle svakog nesigurnog poteza.

Ovog puta izabranice Jova Cakovića nisu imale lek ni za veliku tremu, zbog koje su poklonile mnogo poena rivalkama, a ni za prvu zvezdu italijanskog tima - 3:0 (25:15, 25:16, 25:20).

Izabrane vesti

Bilo je nekih trenutaka večeras u Monci kada su šampionke Srbije bile ravnopravne sa Gasparijevim devojkama, ali razlika u kvalitetu je ipak bila od starta više nego očigledna.

Na otvaranju su srpske odbojkašice bile veoma stegnute, bio je prisutan strah - moralo je da prođe vreme da bi postale svesne gde su, protiv koga igraju i da nemaju šta da izgube. Kada su se opustile susret je postao privlačniji za publiku, mada nijednog trenutka nije postojala nada da naš predstavnik može da otkine set.

Čini se da će i ova sezona biti nalik prethodnim - kada su srpski klubovi slavili ukoliko ne izgube maksimalnim rezultatom. Svakako da može i sada da se pohvali četa iz Pazove zbog hrabrosti i borbe u nekim momentima, ali jasno je da je prvak Srbije miljama daleko od vicešampiona Italije.

(CEV)(CEV)

Možda će neko reći da je Jedinstvo poremetio izlazak Branke Tice zbog povrede sredinom prvog seta, ali s obzirom na to da se Ivana Nedeljković odlično snašla kada je ušla u igru - teško da to može da bude bilo kakav alibi za poraz.

Pružile su Cakovićeve izabranice partiju za prelaznu ocenu, a protivnice su igrale čini se onoliko koliko je bilo potrebno za maksimalnu pobedu. Paola Egonu je imala blistave momente - kad je zakucavala loptu u drugi metar, a naravno pravila je i uobičajene greške. Završila je susret sa 19 poena, uz 47 odsto realizacije napada (30-14, šest grešaka). Upisala je i tri asa i dva bloka.

Italijanku je najbolje pratila Nika Dalderop koja je zabeležila 12 poena. Odlične su bile obe igračice na poziciji srednjeg blokera - Laura Hejrman je imala deset poena, Dana Retke devet, a obe su osvojile po pet poena iz bloka. Nisu dozvolile mlađim rivalkama da lako pronađu prolaz na mreži... Mirjam Sila je brojala do sedam. Na poziciji dizača nije igrala Alesija Oro, već je priliku dobila Viktorija Prandi, koja je upisala jedan poen. Libero Brenda Kastiljo večeras nije imala mnogo posla - dodala je samo pet prijema.

Ivana Nedeljković (CEV)Ivana Nedeljković (CEV)

U poraženom sastavu istakla se već pomenuta Ivana Nedeljković sa osam poena (napad 16-8). Po pet poena su uzele Tamara Miljević, Iva Šućurović, Una Vajagić i Minja Osmajić. Statistika kaže i da su po jedan poen imale dizač Marija Miljević i Branka Tica, koja je nezgodno doskočila posle napada iz zone šest u prvom setu i napustila igru. Na poziciji libera menjale su se Milica Medved i Jovana Punišić.

Naredne nedelje Jedinstvo čeka još jedan ozbiljan ispit - u goste im dolazi aktuelni evropski šampion Vakifbank. Vero Volej Milano juriće drugu pobedu protiv francuskog Miluza.

LIGA ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

1. kolo

Utorak

Fenerbahče - Kalcit Kamnik 3:0

Budovlani Lođ - Potsdam 0:3

Volero Le Kane - Prometej 3:0

Koneljano - Asteriks 3:0

Rešov - Štutgart 3:2

Sreda

Ezačibaši - Vašaš 3:0

Vakifbank - Miluz 3:0

Skandići - Marica Plovdiv 3:0

Lođ - Alba Blaž 1:3

Četvrtak

Vero Volej Milano - Jedinstvo 3:0


tagovi

ŽOK Vero Volej MilanoCEV Liga šampionaŽOK Jedinstvo Stara PazovaJovo Caković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara