Ksenija Tomić protiv bloka Rusije (CEV)
Ksenija Tomić protiv bloka Rusije (CEV)

Kadetkinje izgubile od Rusije, za bronzu sa SAD: Da smo igrali tri dana, ne bismo pobedili

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.09.21. | 14:44

„Nadam se da ćemo na poslednjoj utakmici na SP biti bolji, veliki uspeh bi bio da osvojimo bronzu“, rekao je selektor Srbije Jovo Caković

Selekcija Rusije je bila nepremostiva prepreka za kadetkinje Srbije na Svetskom prvenstvu u Meksiku. Nina Mandović i drugarice zaustavljene su u polufinalu, pa im sada preostaje borba za bronzu sa reprezentacijom SAD. Taj meč je zakazan za ponoć u noći između srede i četvrtka.

Izabrane vesti

Čestitam reprezentaciji Rusije na zasluženom trijumfu, da smo igrali tri dana ne bismo mogli da pobedimo“, jasno je selektor Srbije Jovo Caković opisao odnos snaga na terenu. „Kvalitetniji su u ovom trenutku od nas na svim pozicijama. Bolje igraju sistemski, sa veoma malo grešaka, sa idealnim prijemom. Nismo uspeli da ih odvojimo od mreže, većina prijema nije bila pozitivna, nego idealna. Vidi se da su dugo zajedno u ovom sastavu“.

Zbornaja je na ovom prvenstvu bez najveće zvezde Arine Fedorovceve (rođena 2004. godine), ali to njene saigračice nije sprečilo da pokažu koliko imaju dominantnu kompletnu generaciju.

Nama ostaje da shvatimo ovaj meč kao jednu ozbiljnu lekciju. Da se trudimo da i mi idemo ovim putem i da igramo tako disciplinovano. Veliki će uspeh biti ako osvojimo bronzu. Nadam se da ćemo biti bolji u tom duelu i da ćemo se okititi medaljom. Bronza bi u ovom momentu bila velika za nas“, dodao je Caković.

Pohvale na račun reprezentacije koja će velike stvari praviti u budućnosti iznela je i Ksenija Tomić.

Bile su koncentrisane od početka do kraja. U svim elementima su bile bolje – u bloku pogotovo, prijemu, napadu. Mi smo se uplašile u prva dva seta, a u trećem smo bile tu negde... Nadam se da ćemo pobediti u meču za bronzu“, rekla je naša mlada reprezentativka Ksenija Tomić.

SVETSKO PRVENSTVO ZA KADETKINJE

Za zlato: Rusija – Italija (3.00)

Za bronzu: Srbija – SAD (00.00)



tagovi

ženska kadetska odbojkaška reprezentacija SrbijeJovo Caković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara