Artjom Agejev (©BSS)
Artjom Agejev (©BSS)

Kakav dan za Srbiju! Duplo evropsko zlato u Jerevanu

Vreme čitanja: 1min | pon. 30.05.22. | 19:51

Posle Vahida Abasova i Artjom Agejev postao šampion Starog kontinenta

Na zlatnu medalju sa Evropskog prvenstva čekala je Srbija 37 godina, a onda su u jednom danu naši bokseri osvojili dva najsjajnija odličja.

Posle Vahida Abasova, koji je u valter kategoriji osvojio zlato savladavši gruzijskog boksera Laša Gurulija, pokorio je Stari kontinet i Artjom Agejev. Srpski bokser je u finalu, u kategoriji do 80 kilograma, savladao Alfreda Kromvela Komeja iz Italije.

Izabrane vesti

Artjom Agejev je do pobede došao podeljenom sudijskom odlukom. Izgubio je prvu rundu, ali je dobio naredne dve, koje su mu donele titulu prvaka Evrope.

Prvi meč za Srbiju u Jerevanu boksovao je Artjom Agejev i zabeležio prvu pobedu našoj zemlji na ovom takmičenju, a završio ga je u velikom stilu.

San je ostvaren, najsjajnije odličje sija na našim grudima. Zlatne medalje nosimo u našu prelepu Srbiju. Vredno smo radili, verovali u sebe, išli korak po korak, strpljivo gradili ovo što je sada tu, čemu se svi radujemo, a to je evropski tron, to je naslov šampiona Starog kontinenta i zlato koje ponosno nosimo u Srbiju“, zaključio je srpski reprezentativac Artjom Agejev.



tagovi

Artjom Agejevboks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara