Lazar Bajandić i Stefan Negić (©MN Press)
Lazar Bajandić i Stefan Negić (©MN Press)

Karađorđe imao publiku, Vojvodina Bajandića! Lazar rešio maratonski derbi u Topoli

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.11.23. | 21:52

Vojvodina tek posle pet setova slomila otpor ekipe koju vodi sa klupe Neven Majstorović

Kakav meč je gledala večeras publika u Topoli... Bio je to pravi maraton, koji je rešen tek u taj-brejku, i to veoma dramatičnom.

Vojvodina je na kraju odnela pobedu, ali je lako trijumf mogao da ode i na drugu stranu. Karađorđe je imao veliku podršku publike, a Vojvodina je imala Lazara Bajandića. Na krilima ovog igrača Novosađani su doleteli do četvrte pobede u prvenstvu - 3:2 (25:21, 18:25, 25:22, 22:25, 20:18).

Izabrane vesti

Ne samo da je mladi primač servisa bio najefikasniji na meču, nego je i u petom setu kada se sve lomilo odservirao veoma važan as za 19:18 i tako doneo prvu meč loptu Vojvodini, koja je u narednom poenu iskorišćena preko Luke Stankovića.

Momci iz Srpske Atine su vodili 1:0 i 2:1 u setovima, domaćin se oba puta vraćao... Bila je veoma motivisana ekipa Nevena Majstorovića da nastavi sa pobedama i da popravi već sjajan skor 5-1.

Nije Karađorđe posustao ni u četvrtom setu, držao je prijem na visokom nivou, samim tim imao više opcija u napadu. Miloš Nadaždin je pogurao tim ka petom setu...

Tad se još više rasplamsala vatra u Topoli. Domaćin je čak prvi došao do meč lopte, imao je čak pet prilika da prelomi pitanje pobednika i zabeleži veliku pobedu, ali nijednu nije iskoristio.

U sastavu Vojvodine izdvojio se Lazar Bajandić sa 27 poena (napad 36-23). Imao je malo problema na prijemu, ali je u svim ostalim elementima bio sjajan. Luka Stanković je zabeležio 17 (32-16, 50 odsto), a Filip Savovski 11 (napad 14-7, četiri bloka).

Karađorđe je predvodio Miloš Nadaždin sa 18 poena, Alija Bekrić je upisao 16, Miloš Vemić 13, Miloš Bojović 12, a Aleksandar Bošnjak deset.

Posle ove utakmice Karađorđe ima skor 5-2, a Vojvodina 4-2. U narednom kolu Novosađani dočekuju Spartak iz Subotice, a Majstorovićeva ekspedicija ide u goste fenjerašu Mladom radniku.

PRVENSTVO SRBIJE ZA ODBOJKAŠE

7. kolo

Petak

Radnički Kragujevac - Borac Starčevo 3:0

Spartak - Ribnica 3:1

Crvena zvezda - Niš 2:3

Subota

Partizan - Mladi radnik 3:1

Karađorđe - Vojvodina 2:3

Takovo - Jedinstvo Stara Pazova 3:0



tagovi

OK VojvodinaOK KarađorđeSuperliga Srbije u odbojci

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara