Vukašin Vorkapić (Star Sport)
Vukašin Vorkapić (Star Sport)

Klasa Vorkapića, iskustvo Puhovskog i raspoloženi Trnavac dovoljni za rušenje Zvezde

Vreme čitanja: 2min | sub. 09.12.23. | 17:10

Super rukometna liga Srbije: Vojvodina pobedila beogradske crveno-bele u Šumicama sa 27:23 (14:11) u derbiju 13. kola

Rukometašima Vojvodine gostovanja Crvenoj zvezdi u Šumicama tradicionalno su neugodna, ali ovog puta nije bilo problema za Novosađane. Šampion je slavio sa 27:23 (14:11) i ostao na čelu Super rukometne lige Srbije sa maksimalnim učinkom od 12 pobeda.

Nisu Lale briljirale, imale su mnogo praznog hoda, posebno u napadu, ali su odigrali koliko je bilo potrebno, rutinski pobedili domaćina koji je imao niz od tri pobede pre duela sa desetostrukim uzastopnim prvakom naše zemlje. Klasa Vukašina Vorkapića, iskustvo Borisa Puhovskog, solidna odbrana sa Andrejom Trnavcem na golu, bila je dovoljna za nova dva boda.

Izabrane vesti

Pretila je Zvezda u prvom poluvremenu, golom Borislava Urte iz kontre u 22. minutu je stigla do izjednačenja - 9:9, ali brzo su se Novosađani konsolidovali i preko raspoloženog Vorkapića serijom 3:0 opet stigli do tri pogotka prednosti. Zvezda je pretila na crti preko Dušana Andrejevića, bekovi Šljukić, Pavlović i kapiten Bujišić su teško probijali čvrstu Vošinu odbranu.

U nastavku su gosti iskoristili dva igrača manje crveno-belih, serijom 4:0 za tri minuta, stigli do 18:12 i lako prednost sačuvali do kraja utakmice.

Igrač utakmice bio je Vukašin Vorkapić sa devet golova, od toga tri kada je Zvezda igrala bez golmana, uz jedan sedmerac. Boris Puhovski je pogodio pet puta, dva iz sedmerca, dok je Mohamed Aziz Aidi dao četiri gola. Andrej Trnavac je sakupio 14 odbrana, uz odbranjeni penal i postignut gol. Kod beogradskih crveno-belih Miloš Bujišić i Dušan Andrejević su se po pet puta upisali u listu strelaca, dok je solidan na golu bio Miloš Kovačević sa devet odbrana (jedan sedmerac).

Kod Zvezde nije bilo u timu kapitena Draška Nenadića, dok je Voši nedostajo Bojan Rađenović, uz teže povređene Milana Milića i Gregora Ocvirka.

SUPER RUKOMETNA LIGA SRBIJE – 13. KOLO

Subota

Crvena zvezda - Vojvodina 23:27 (11:14)

18.00: (13,0) Proleter Zrenjanin (18,0) Dinamo Pančevo (1,05)

19.00: Partizan -Vranje (igra se u Vranju)

19.00: (1,55) Ub (8,50) Jugović (2,95)

20.00: (1,25) Radnički Kraguijevac (10,0) Obilić (4,90)

Ponedeljak

19.00: Metaloplastika – Dubočica



tagovi

RK VojvodinaBoris PuhovskiVukašin VorkapićAndrej TrnavacRK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara