Ko će naslediti Vujovića u Vardaru: Španac prvi favorit, pominje se i Hrvat Goluža

Vreme čitanja: 2min | uto. 14.12.21. | 15:33

Crnogorski strateg i miljenik skopske publike dočekan je raširenih ruku, ali misiju je završio posle šest meseci

Veselin Vujović je istorija za Vardar 1961, zvanično je potvrđeno iz kluba. Trofejni strateg napušta Skoplje nakon što su dve strane potpisale sporazum o raskidu saradnje, a razlog je poznat – loša forma dvostrukog šampiona Evrope. Vardarje posle sedam mečeva bez pobede u Ligi šampiona izgubio poziciju koja vodi u doigravanje, a u domaćem šampionatu tinejdžeri iz Eurofarm Pelistera naneli su šokantan poraz najvećem makedonskom kluba.

 Posle poslednjeg meča sa PPD Zagrebom u kome je Vardar pao u dramatičnom finišu (22:23) Vujović se sastao sa prvim čovekom Mihajlom Mihajlovskim i saradnja je prekinuta. Tako je završio svoj treći mandat. Neslavno, ispod očekivanja. Skoplje i navijaci „Komite” su mu oprostili za sve i poslali ga iz glavnog grada Makedonije sa dostojnom porukom.

Izabrane vesti

„Vujo, uvek ćeš biti deo nas i uvek si dobrodošao ovde“,

poručili su navijači Vardara čoveku koji je vodio klub od 2006. do 2009, zatim od 2011. do 2013. godine, pre ovog šestomesečnog mandata. Vlado Nedanovski, Vujovićev pomoćnik i nekadašnji rukometaš Vardara, postavljen je za vršioca dužnosti trenera makedonskog velikana. Čovek koji ima dve titule kao igrač sa Vardarom” u Ligi šampiona vodiće tim do kraja polusezone u društvu Stojana Petruševskog i Aleksandara Roganovića, a potom će velikan iz Skoplja morati da se traži novo i trajno rešenje. Razlog za takvo nešto? Vardaru 1961 je najkasnije do februara potreban trener sa licencom „master coach“ jer dolaze izazovi u Ligi šampiona, a

Nedanovski i Petruševski nemaju to na papiru. Gazda Mihajlovski je potvrdio da će klub dobiti „božićni poklon“ – novog trenera. Zasad, tri imena su u igri. Kao favorit za trenersku poziciju najtrofejnijeg makedonskog kluba pominje se 50-godišnji Hrvat Slavko Goluža. On vodi Tatran Prešov od 2017. godine, ali već neko vreme klub nema reputaciju koju je imao pre nekog vremena kao kada je igrao u Ligi šampiona. Osim u Tatran Prešovu,

Goluža je u karijeri radio i u RK Zagreb, a bio je i selektor Hrvatske. U igri je i Slovenac Uroš Zorman (41) koji trenutno radi na ambicioznom slovenačkom projektu Trimo Trebnje. Daleko manje izgleda da će stići u Skoplje, pre svega zbog stabilnosti koju ima u ovom timu. U toku su pregovori i sa slobodnim Dejvidom Dejvisom Kamarom, 45-godišnjim španskim strategom koji je najpoželjniji među publikom jer je ranije radio u redovima makedonskog tima od 2014. do 2017. godine, tačnije u eri Raula Gonzalesa kada je osvojio svoju prvu evropsku titulu. Osim toga, radio je i u timu ŽRK Vardara sa kojim je igrao na F4 turniru u Budimpešti u ženskoj rukometnoj Ligi šampiona. Španac je do ove godine vodio Vesprem, ali je dobio otkaz zbog loših rezultata. Veliki plus za Davisa je što zna makedonski jezik.


tagovi

Veselin VujovićRK Vardar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara