"Darko Miličić"
"Darko Miličić"

Ko sme na crtu Darku Miličiću? Što da kupujem šampionski pojas kad mogu da ga osvojim!

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.09.14. | 14:13

„Ovo nije moj hir, ideja je da mečevi budu humanitarnog karaktera“, kaže nekadašnji košarkaš, sada kik-bokser koji ima problem da nađe protivnika jer kad borci čuju da će njemu na megdan kažu da imaju druge obaveze

Darko MiličićBio je drugi pik na NBA draftu, a sad uskače u ring! Darko Miličić je rešio da završi košarkašku i započne kik-boks karijeru i mada taj prelaz mnogima deluje čudno, bivši reprezentativac Srbije otkriva da se na ovaj korak odlučio iz čisto humanih pobuda.
Kik-boks sam počeo da treniram pre godinu i po dana, zatim sam otišao na humanitarnu akciju u okviru skupljanja pomoći za devojčicu Nađu Novaković i kupio sam šampionski pojas Nenada Pagonisa. Kad sam došao kući, gledao sam ga i pitao se: „što da ga kupujem kad mogu da osvojim“, istakao je Miličić.

Isti motivi pokrenuće gorostasnog Novosađanina i da uđe u ring, ali još ne zna kad će imati prvi meč.
Ideja je da to bude humanitarnog karaktera, ali ništa neće biti namešteno. Neće biti zaj...., nego prava  tuča. Ma, pucaće na sve strane, verujem da brzinu i eksplozivnost, koju sam pokazivao na košarkaškim pripremama kad sam trčao sprint sa plejmejkerima, mogu da iskoristim ovde“.

Izabrane vesti

Na pitanje u kojoj disciplini će se takmičiti, Miličić uzvraća uz dozu humora:
Ma K1. Ja jašem, pecam, preskačem prepone, nema šta ne radim. Ne, stvarno, spremam se kao da ću da budem profesionalac, a za to je potrebno dosta odricanja, jer imam troje dece, a i žena mi je oduševljena, preti da će me izbaciti iz kuće. Samo da se zna, ovo nije moj hir, opredelio sam se sa kik-boks zato što mi se sviđa i što uživam u atmosferi na treninzima. Radilo se ozbiljno i na pripremama košarkaša, ali tamo sam se često šlepao, a ovde toga nema. Mnogi su očekivali da ću raditi sa neiskusnim borcima, međutim, to bi onda ličilo na kafansku tuču, a dosta znači kad je pored mene neko iskusan, da mi kaže gde grešim“, dodao je Miličić.

Taj iskusniji zove se Nenad Pagonis, njegov sparing partnet, šampion sveta iz 2010. u disciplini K1, koji osim srpskog ima i grčko državljanstvo, koji je impresioniran Miličićem.
Nikad nisam osetio tako nešto na treninzima. Čovek od 214 centimetara visine i 114 kilograma težine prava je grdosija. Sažaljevam trenera Miloša Miltinovića koji mu drži fokusere na treningu“, slikovit je Pagonis.

Jeidni problem koji Miličić i njegov tim imaju jeste da – naću protivnika za premijernu borbu.
Teško je naći borca koji će prvi meč imati sa čovekom od 214 cm i 114 kg. Kad im saopštimo da bi neko trebalo da se bori sa Darkom Miličićem, svi kažu da imaju druge obaveze“, dodao je Darko Popović u ime agencije Mega promoušn sistem, zadužene za medijsku promociju Miličića.

(FOTO: MN Press, Star sport)


tagovi

Darko MiličićKik boks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara