Igor Kolaković (©FIVB)
Igor Kolaković (©FIVB)

Kolaković: Možemo mnogo bolje od ovoga, limitirali su nas svojom brzinom i preciznošću

Vreme čitanja: 3min | pet. 06.10.23. | 17:02

"Čak smo se na jednoj naizgled bezazlenoj situaciji sudarili i doprineli tome da izgubimo lagan poen. Sve je to plod ovakvog euforičnog Japana, koji je igrao sjajno", rekao je selektor Srbije

Nade se polako gase... Olimpijska viza će verovatno za odbojkaše Srbije ostati samo san ove godine. Eventualno, ostaće im šansa da do nje dođu preko rang liste naredne godine, mada će i to biti prilično teško.

Pred njima su još dve utakmice na kvalifikacionom turniru, ukoliko zabeleže dve ubedljive pobede i poklope se ostali rezultati, mogu nekako do karte za Pariz. Ali, takav rasplet zvuči kao nemoguća misija.

Izabrane vesti

Japan im je danas priredio veliku lekciju, moraće da izvuku pouke...

"Kad izgubite ovako, sigurno da možemo uvek tražiti greške u našoj igri. Ali, moram da kažem stvarno da je Japan igrao u mnogo većoj brzini nego što mi igramo, ne samo ovu utakmicu, nego bilo koju drugu. Toliko su bili iznad nas u svim elementima, možemo reći i u fizičkom i tehničkom smislu - pogotovo u prva dva seta, nismo bili ni blizu da nagovestimo bilo šta", rekao je selektor Kolaković. "U poslednjem setu su nam šansu, nismo je iskoristili i pobedili su u neizvesnijoj završnici. Videli ste koliko su odbranili važnih lopti baš u tom periodu, koliko su kontranapada rešili posle sjajnih odbrana. Impresivno je da 76 odsto imaju realizaciju kontranapada, u odnosu na nas koji imamo 40 i nešto. Za neku utakmicu to i nije tako loše, ali kad igrate na ovom rezultatu, gde gubite prva dva seta, ostajete na 17 ili 14 poena, to vam govori koliko je Japan bio moćniji od nas. Nažalost, moramo da priznamo da igraju na mnogo većem nivou. Preciznost sa kojom oni igraju - uvek su igrali odbranu, ali neverovatno koliko su napredovali u elementu napada, servisa. Nismo bili sposobni večeras da... Da jesmo sigurno da bi se dostojnije prezentovali. Ali, mislim da je ishod bio vidljiv već tokom samog meča, nažalost".

Menjao je Kolaković igrače, pokušao je da nekako dođe do preokreta - trgli su se momci u jednom trenutku, ali to je bilo samo nakratko...

"U tom trećem setu smo čak vodili 17:14, imali smo prividnu prednost, ali bilo je vidljivo koliko Japanci napadaju naročito servisom, koliko smo tu nemoćni. Čak smo se na jednoj naizgled bezazlenoj situaciji sudarili i doprineli tome da izgubimo lagan poen. Sve je to plod ovakvog euforičnog Japana, koji je igrao sjajno. Nemam opravdanja za našu igru, mi sigurno možemo bolje nego večeras, ali mislim da su nas toliko limitirali svojom brzinom i preciznošću, da smo se potpuno povukli u našu najgoru varijantu, koju smo mogli da imamo večeras".

Sutra će Srbija od 09.00 časova igrati meč sa Amerikom, a dan kasnije u istom terminu rival će biti Slovenija.

"Za nas je svaka utakmica važna, nema veze da li je Amerika ili Slovenija. Amerikanci su jači od Japana, tražićemo svoj put i na toj utakmici, bez obzira na ovakav poraz od Japana", rekao je za kraj selektor Igor Kolaković.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija Srbijeodbojkaški savez srbijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Igor Kolaković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara