Miloš Kos (©Starsport)
Miloš Kos (©Starsport)

Kosu dupla kruna u komšiluku, Čupić završio karijeru

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.05.24. | 09:34

Posle Kupa Hrvatske levi bek reprezentacije Srbije je osvojio i titulu sa Zagrebom

Iza Zagreba je sjajna sezona. Igrao je nokaut fazu Lige šampiona, a u Hrvatskoj je nastavio dominaciju. Mnogo lakše nego prethodnih godina je stigao do duple krune jer se Nekse raspalo u drugom delu šampionata posle otkaza za slovenačkog stručnjaka Branka Tamšea.

Miloš Kos je ponovio uspeh iz prošle sezone sa jedinim hrvatskim prvakom. U “Kutiji šibica” tim Andrije Nikolića je pobedio ekipu iz Našica sa 37:23 (19:8) i obezbedio 32. titulu. Kos je bio cele sezone jedan od najboljih igrača Zagrepčana.

Izabrane vesti

U ubedljivoj pobedi nad najvećim rivalom, momak iz Kozarske Dubice postigao šest golova koliliko su dali i Luka Lovre Klarica i Timur Dibirov, dok je Matej Mandić imao 12 odbrana.

20.00: (4,90) Eks (10,0) Monpelje (1,25)

Kod Neksea je najefikasniji bio srpski reprezentativac Predrag Vejin sa šest pogodaka. Levoruki Apatinac naredne sezone igraće za Olimpijakos.

Ova utakmica bila je poslednja u karijeri za Ivana Čupića, legendarnog hrvatskog desnog krilo koji je u karijeri osvojio tri Lige šampiona, jednu s poljskim Kjelceom i dve sa Vardarom. Poslednje tri godine igrao je u Zagrebu posle povratka iz Skoplja. Naredne sezone seda na klupu. Biće pomoćnik Andriji Nikoliiću, treneru hrvatskog šampiona.

Čupić je karijeru započeo u Metkoviću, a posle toga je igrao u Medveščaku, Vigu, Gorenju iz Velenja, Rajn Nekar Levenu, Kjelceu, Vardaru, a od 2021. je u Zagrebu. U hrvatskoj reprezentaciji je igrao od 2005. godine, osvojio sedam medalja na velikim takmičenjima. Legendarni krilni igrač odigrao je 164 utakmica za Hrvatsku, a postigao 511 golova.


tagovi

Miloš KosRK ZagrebIvan Čupić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara