(©FIVB)
(©FIVB)

Kovačević: Bili smo na nivou koji nije doličan reprezentaciji, treba da se zapitamo

Vreme čitanja: 2min | pet. 06.10.23. | 15:35

"Do skoro nisu mogli da nam priđu, sad nas ostavljaju na deset ili 14 poena, to mi veoma teško pada. Ne mogu da verujem da je to tako", rekao je kapiten Srbije

Sudar sa realnošću desio se jutros u Tokiju. Odbojkaši Srbije nisu ništa mogli ekipi Japana - apsolutno ništa. Doživeli su ubedljiv poraz, koji ih je doveo u gotovo bezizlaznu situaciju na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Posle drugog poraza u Japanu utiske je izneo kapiten Uroš Kovačević, iz čijeg glasa se jasno prepoznavalo nezadovoljstvo zbog prikazane loše partije u ovako važnom trenutku.

Izabrane vesti

"Pretežak poraz... Igrali su stvarno na jednom nivou, koji odavno nisam video, a mi smo bili na nivou koji nije doličan A reprezentaciji", rekao je kapiten Uroš Kovačević. "Treba da se zapitamo šta treba da popravimo generalno svi. Mnogo je nepreciznosti, treba mnogo toga popraviti, ako hoćemo da budemo blizu da pobedimo Japan, koji pritom nije ekipa koja je jača od nas. Do skoro nisu mogli da nam priđu, sad nas ostavljaju na deset ili 14 poena, to mi veoma teško pada. Ne mogu da verujem da je to tako. Ali, nažalost jeste. Predstoji nam da poboljšamo našu igru, da bismo u budućnosti imali šansu da se suprostavimo najjačim timovima - da se ne desi da nas neko ovako 'opegla' kao Japan. Katastrofa. Ne mogu da verujem".

Sutra je rival Amerika, a prekosutra Slovenija.

"To su timovi iz ovog top ranga. Probaćemo da pružimo malo bolju igru nego danas. Mi moramo da budemo 500 puta bolji nego danas, da bismo mogli da priđemo Americi. Moramo da damo sve od sebe - svako od nas pojedinačno - da bismo mogli da pariramo Amerikancima", zaključio je Kovačević.

Srbija trenutno ima skor 3-2, a još treba da odigra mečeve sa Amerikom i Slovenijom.



tagovi

Muška odbojkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara