Branko Kovačević (©MN Press)
Branko Kovačević (©MN Press)

Kovačević bolji od Žakića, TENT još nije preboleo Kup

Vreme čitanja: 2min | sub. 02.03.24. | 20:44

Železničar zabeležio pobedu u derbiju 19. kola

Tek drugi poraz TENT-a u prvenstvu ove sezone! Izgleda da Obrenovčanke nisu još prebolele poraz u finalu Kupa, a večeras su dobile lekciju od Železničara - 3:1 (25:13, 14:25, 25:14, 25:19).

Vrlo čudna utakmica odigrana je u Lajkovcu. Četiri seta - tri je uzeo Železničar, jedan TENT - a svaki period je završen sa ubedljivom razlikom. Ogromni usponi i padovi obe ekipe. Više uspona ipak je imao tim Branka Kovačevića.

Izabrane vesti

Domaće su odlično otvorile utakmicu, dobile prvi set 25:13, a onda dozvolile rivalkama da im uzvrate istom merom. U naredna dva seta ponovo je sigurnije bila ekipe iz Lajkovca, pa pobeda nije mogla da joj izmakne. Ovog puta se Emilija Žakić radovala protiv supruga Igora, koji sedi na protivničkoj klupi.

Železničar je imao raspoloženu kompletnu postavu - Vanja Ivanović (napad 22-13) i Kelsi Veltman (sjajan napad 14-13) su zabeležile po 15 poena, Ksenija Tomić 14, Ljubica Milojević 11 (napad 13-6, šest blokova, jedan as), a Jovana Zelenović deset (24-9). Libero Stefana Pakić je imala 70 odsto pozitivnog prijema, a dizač Emilija Žakić je upisala dva poena.

U poraženom taboru Mina Mijatović je skupila 12 poena (29-10), a Jovana Cvetković 11 (23-11).

TENT posle 19. kola ima učinak 16-2 na drugom mestu, uz jednu utakmicu manje. Železničar je trećeplasiran sa 15-4, a na prvoj poziciji je ponovo Jedinstvo koja je iskoristilo poraz Žakićeve čete.

Pazovčanke su prošlog vikenda osvojile Kup, ali su zbog povrede prednjeg ukrštenog ligamenta kolena izgubile Unu Vajagić. Na večerašnjoj utakmici su njen izostanak uspele nekako da nadoknade, ali su izgubile jedan set od Subotičanki.

Na njenoj poziciji igrala je Ivana Nedeljković, koja je zabeležila deset poena (napad 21-7). Branka Tica je bila najefikasnija sa 22 poena, Tamara Miljević je upisala 15, a Iva Šućurović i Mina Dragović po 11. Dizač Tamara Miljević je došla do sedam poena - tri asa, tri bloka i jedan napad.

U poraženom taboru najbolja je bila Sara Klisura sa 18 poena. Spartak sada ima učinak 5-14, nalazi se na devetom mestu i u naredna tri kola će pokušati da se podigne na tabeli i ugura u plej-of.

SUPERLIGA SRBIJE ZA ODBOJKAŠICE

Žene

Crvena zvezda - Partizan 3:0

Subota

Omladinac - Ub 3:2

Klek - Radnički U TOKU

Srem - Inđija U TOKU

Železničar - TENT 3:1

Jedinstvo - Spartak 3:1




tagovi

ŽOK Železničar LajkovacSuperliga Srbije u odbojciOK Tent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara