Pančevci traže spas, Pazarci poručuju: Gledamo sebe, ugrozićemo ih gde su najslabiji

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.05.24. | 16:58

Prema nekim informacijama, bivši reprezentativac Gvineje se zbog privatnih obaveza spakovao i otišao kući

(Od izveštača Mozzart Sporta iz Novog Pazara)

Četvrti put ove sezone nameriće se Železničar na Novi Pazar, treći put u Pančevu. Do sada je ulog bio jednako velik jednima i drugima, a uoči pretposlednje, šeste runde plej-auta Mozzart Bet Superlige (subota 16.00, Arena Sport 3 Premium) domaćoj četi pod vođstvom Tomislava Sivića skoro da je omča oko vrata. Makar na papiru, družina Slavka Matića boriće se za prestiž i čast.

Izabrane vesti

Kako je pre dve godine sa Novi Pazarom jezdio kroz doigravanje slabijih osam superligaša na putu prema opstanku u najjačem srpskom fudbalskom karavanu, koji su Plavi dohvatili tek posle baražnih okršaja sa IMT-om (3:1, 0:2) i golovima na strani kao presudnim faktorom, tako Sivić trenutno gazi kao šef struke popularne Dizelke. Stigao je iskusni stručnjak u Pančevo krajem aprila umesto ne tako davno pazarskog kormilara Siniše Dobrašinovića i za kratko vreme upisao startni remi sa Spartakom u Subotici (1:1), potom pobede nad Voždovcem u prestonici (3:2) i Radnikom na jugu Banata (4:0). I opet bi moglo da se dogodi da opstanak sa svojim klubom potraži kroz doigravanje sa nekim od prvoligaša.

Strateg Novog Pazara, Matić sve to poštuje, ali ima svoju računicu. Njegovi momci su ranije overili elitni status za takmičarsku 2024/25 i sa 45 bodova vodeći su među lošijih osam članova Mozzart Bet Superlige, dok je tim iz Pančeva trenutno u zoni ispadanja - pretposlednji na tabeli sa 35 bodova.

"Mi gledamo sebe. Tako je bilo i na prethodnoj utakmici protiv Spartaka na našem stadionu. Žao mi je zbog publike i svih nas što nismo osvojili bodove, iako smo dominirali u posedu, stvarali šanse, imali i penal koji preokreće čitav tok utakmice. I tad šmo se fokusirali na sebe. Odlazimo ekipi koja sa novim trenerom ima pozitivne rezultate. Dugo se spremamo za Železničar i analiziramo rivala. Skenirali smo ih u svakoj fazi igre, ali opet razmišljamo o nama. Pokušaćemno da ih ugrozimo tamo gde mislimo da su najslabiji", kaže Matić za Mozzart Sport.

Žute kartone ima štoper Pazaraca Emir Azemović, dok je njegov parnjak Omar Fajed slomio palac na nozi. Egipćanin pozajmljen od Fenerbahčea praktično je završio ovosezonsku misiju kraj Jošanice i Raške, što po svemu sudeći važi i za vidno umornog ofanzivca Sejdubu Sumu, koji je promašio penal u porazu od subotičkih Golubova (0:1). Prema nekim informacijama, bivši reprezentativac Gvineje se zbog privatnih obaveza spakovao i otišao kući. U konkurenciji za sastav ponovo je pre deset dana u Zaplanjskoj isključeni Portugalac na levom beku Rafael Floro.

"Onih 11 što izađu na teren su naših najboljih 11. Nadam se da ćemo meč dočekati spremni i sveži. Verujemo da ćemo se vratiti kući sa pozitivnim ishodom. Niko ne voli veštačku travu, ali poslednji put nam je donela sreću protiv IMT-a na stadionu Voždovca. Očekujem dobru utakmicu. Plan smo ispunili, ali prvenstveno želimo da nastavimo sa dobrim igrama. Nadam se da će nas ovog puta ispratiti i rezultat", veli Matić.

Pazarci su dominirali u posedu protiv subotičkog Spartaka u prošlom kolu, što nije nagrađeno nekim bodom. Slično je po brojkama bilo i kada je na Gradskom stadionu gostovao Javor, ali uz trijumf od 1:0.

"To je naš stil igre. Jako sam zadovoljan što su igrači u prethodnim mečevima prihvatili moj način rada, a zajedno smo svega nekih 40 dana. To je veoma kratak period. Nekada takav pristup donese rezultat, nekada ne. Normalno, kad imamo pasove i kad želimo da kontrolišemo igru, trudimo se da to bude na protivničkoj polovini. Takođe je normalno da se onda protivnik fokusira na kontranapade. Znamo naše mane, znamo šta bo još trebalo da se doradi i koliko vremena nam je ostalo do kraja. Statistika nešto znači. Statistika pokazuje filozofiju trenera, kako trener želi da mu ekipa igra. Opet, to ne mora ništa da znači. Nažalost, izgubili smo od Spartaka, ali mnogo je važno da postoji ideja, da postoji način na koji želimo da ugrozimo protivnika", poruka je Slavka Matića.


tagovi

Slavko MatićTomislav Sivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara