Igor Karačić (©AFP)
Igor Karačić (©AFP)

Krah mađarskog projekta: Kjelce skrhan problemima je druga dimenzija u odnosu na Vesprem

Vreme čitanja: 3min | čet. 18.05.23. | 20:50

EHF Liga šampiona: Četa Talanta Dujšebajeva očitala lekciju ekipi srpskog stručnjaka Momira Ilića – 31:27 (18:12) u revanšu četvrtfinala. Barselona i u revanšu bolja od GOG-a - 36:31

Ni silni milioni uloženi u Vesprem ne daju rezultate. Mađarski gigant ove sezone neće biti u Kelnu na završnom turniru Lige šampiona. Ekipa Momira Ilića je prošle sezone bila četvrta u Evropi, a sada je napravljen korak nazad, pa ostaje do kraja sezone samo borba sa Pik Segedom za titulu kod naših severnih suseda.

Videlo se i u prvom meču četvrtfinala u Vespremu da je Kjelce bolja ekipa, kvalitetnija. Ono što je propustio u prvih 60 minuta (29:29), tim Talanta Dujšebajeva je nadoknadio na svom terenu. Nošen frentičnom podrškom s tribina, vicešampion Evrope je razbio Vesprem 31:27 i igraće sredinom narednog meseca u Lankses areni u Kelnu za krunu najboljeg tima Starog kontinenta.

Izabrane vesti

Pucao je poljski vicešampion iz svih oružja. Već na startu bilo je 6:2 za domaćina. Vesprem je za prvih 15 minuta postigao samo tri gola i sve je bilo deo pivotmena Andreasa Nilsona. Granitna odbrana domaćina nije dozvolila Rasmusu Laugeu i drugovima da se razmahne. Šimon Sićko je bombardovao šutevima s distance slabog golmana Rodriga Koralesa, dok je sjajan bio i levoruki Aleks Dujšebajev.

Sredinom prvog poluvremena probudili su se francuski reprezentativci Nedim Remili i Kentin Mae, ali je prednost Kjelcea bila od četiri do šest golova većim delom meča, najviše osam (27:19), da bi gosti u finišu uspeli da ublaže poraz. Trijumf vicešampiona Evrope nijednog trenutka nije doveden u pitanje.

Šimon Sićko i Aleks Dujšebajev sa po šest golova su bili najefikasniji u pobedničkom timu. Nikola Turna je četiri puta zatresao mrežu Vesprema, dok su po tri dali Arkadijuš Morito, Dilan Nai i Danijel Dujšebajev.

Nemački as Andreas Volf nije imao svoj dan, samo je četiri puta odbranio udarce gostima, a bolji je bio poljski golman Mateuš Kornecki sa šest intervencija. Kod Vesprema je najbolji bio Nedim Remili sa sedam pogodaka. Francuz je posle finansijskih problema početkom godine napustio Kjelce i uz obeštećenje (pominje se cifra od 500.000 do 1.000.000 evra) prešao u mađarski tim. Kentin Mae je pet puta zatresao mrežu domaćina, a Gašper Marguč četiri. Srpski pivotmen Dragan Pešmalbek je dva puta pogodio, a po tri puta su strelci bili Rasmus Lauge, Andreas Nilson i Manuel Štrlek.

Golman Vesprema su bili slabi. Rodrigo Korales je imao samo šest odbrana iz 32 pokušaja. Vladimir Cupara nije uspeo iz četiri puta da sačuva mrežu svog tima.

Kjelce nastavlja trku za drugu titulu šampiona Evrope. Poljski šampion se pridružio Magdeburgu, Pari Sen Žermenu i Barseloni u Kelnu.

Barselona, dvostruki uzastopni šampion Evrope, ceo posao je obavila u Odenzeu, slavila sa 37:30 protiv GOG Gudmea, pa je revanš u Blaugrani bila samo formalnost. Katalonci su sa pola gasa dobili danskog prvaka sa 36:31.

Portugalac Luis Frade sa sedam golova je bio najefikasniji kod domaćina, dok je Dika Mem pogodio pet puta, a Jonatan Karlsbogard i Melvin Ričardson po četiri. Gonzalo Perez de Vargas je imao šest odbrana, a Danac Emil Nilsen četiri. Gosti su stigli bez prve zvezde Simona Pitlika, pa su bili lak plen za najtrofejnij evropski klub. Emil Madsen je postigao pet golova, a veteran Morten Olsen četiri.

LIGA ŠAMPIONA – ČETVRTFINALE (REVANŠI)

Sreda

Magdeburg - Visla Plock 30:28 (13:13), prvi meč: 22:22

PSŽ - Kil 32:29 (17:15), prvi meč: 31:27

Četvrtak

Kjelce - Vesprem 31:27 (18:12), prvi meč: 29:29

Barselona - GOG Gudme 36:31 (20:13), prvi meč: 37:30




tagovi

RK KjelceVespremEHF Liga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara