Krenuo plej-of u vaterpolu: Novi Beograd već u polufinalu, hoće li Šabac ponovo biti nagazna mina?

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.04.23. | 13:31

Ekipa Živka Gocića silovita u Novom Sadu (21:6), očekuju se velika uzbuđenja u okršajima Šapca i Partizana

Krenuo je plej-of u domaćem vaterpolo prvenstvu. Novi Beograd je u prepodnevnom terminu prema očekvanjima pregazio Vojvodinu (21:6) i praktično već sada obezbedio plasman u polufinale.

Sastav Živka Gocića je podizao ritam i rezultatsku razliku iz četvrtine u četvrtinu, a pitanje pobednika je rešeno u trećoj deonici, koju su gosti rešili rezultatom 5:1 i došli do devet golova prednosti (14:5). Poslednj period poslužio je ekipi Novog Beograda da se dodatno raspuca i dođe do prilično ubedljivog slavlja.

Izabrane vesti

Najefikasniji u sastavu Novog Beograda bili su Strahinja i Viktor Rašović sa po tri gola, dok je u redovima Vojvodine izdvojio Marko Bošković sa dva pogotka.

Crvena zvezda i Radnički iz Kragujevca takođe su veliki favoriti za plasman u polufinale, pošto ih očekuju okršaji sa Vukovima (21.15), odnosno Valisom (19.00), dok će najviše uzbuđenja biti u dvomeču između Šapca i Partizana (19.00).

Crno-beli su potpuno potonuli u plej-ofu i serijom poraza ispustili i četvrto mesto, pa prvi meč četvrtfina igraju u gostima. Šabac je i poslednji međusobni meč dobio prilično ubedljivo (12:4), dok su prethodni okršaji u sezoni bili izuzetno uzbudljivi. Na Banjici je u prvom meču sezone bilo je 9:8 za Partizan, a potom u Regionalnoj ligi 12:12.

Eventualni plasman Šapčana u polufinale ne bi predstavljao veliko iznenađenje, ne samo zbog trenutne forme dve ekipe, već i zbog činjenice da je ovaj tim i prošle sezone napravio podvid u četvrtfinalu, eliminisavši favoritovanu Crvenu zvezdu.

Revanš mečevi plej-ofa zakazani su za 19. april.

PLEJ-OF, ČETVRTFINALE - prvi mečevi:

Vojvodina – Novi Beograd 6:21 (1:3, 3:6, 1:5, 1:7)

19.00: Valis – Radnički Kragujevac

20.00: Partizan – Šabac

21.15 Vukovi – Crvena zvezda


tagovi

VK Novi BeogradVK Crvena zvezdaVK PartizanVK ŠabacVK ValisVK VojvodinaVK Radnički

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara