Iosif Vajnar/frpolo.oficial/VSS
Iosif Vajnar/frpolo.oficial/VSS

Kruna zasad ne menja vlasnika! Srbija nadoknadila zaostatak od četiri gola i posle peteraca bacila Hrvatsku pod noge

Vreme čitanja: 3min | čet. 15.06.23. | 19:53

Mladi Delfini dobili triler i plasirali se u polufinale Svetskog prvenstva – 16:15

Neuništivi su srpski juniori! Mladi Delfini su imali četiri gola zaostatka u Bukureštu, Hrvatska je bila nadomak polufinala, ali kruna zasad ne menja vlasnika. Nadoknadio je tim Miloša Korolije minus u četvrtoj četvrtini, uveo meč u peterce i dobio igru nerava – 16:15!

Možda će planeta imati novog vladara, ali to neće biti danas. Srbija je živa, prerano su je vršnjaci iz Hrvatske otpisali. U četvrtoj četvrtini su ispustili ogroman kapital, ušla im je voda u uši, a tragičar je – Robert Stojanac. Prvotimcu splitskog Jadrana u četvrtoj seriji raspucavanja lopta je skliznula sa ruke, nije ni uputio udarac ka golu. Svi srpski šuteri bili su precizni, a poslednji peterac u pogodak je pretočio Luka Gladović.

Izabrane vesti

Polufinale će biti nesvakidašnje, u njemu će učestvovati isključivo timovi koji su bili sa Srbijom u grupi: Mađari, Amerikanci i Grci sa kojima će koplja ukrstiti aktuelni svetski prvaci. Najluđi meč na planetarnom šampionu pripao je mladim Delfinima, pokazali su da imaju debele živce i da nedostižna prednost ne postoji.

Nijednom tim Miloša Korolije nije vodio u osnovnom delu utakmice, konstantno je bio u zaostatku, a ipak je u polufinalu Svetskog prvenstva. Opustili su se Hrvati kada su došli do četiri gola prednosti krajem treće deonice, pomislili su da je posao završen i – prevarili se. Olako su shvatili svetske prvake u poslednjoj četvrtini.

A, do tada je sve bilo pa skoro savršeno u igri mladih Barakuda koje predvodi Igor Hinić...

Barakude su umalo utakmicu prelomile pogocima iz peteraca, jedan gol nedostajao im je u finišu da stave tačku na meč. Prvi put Hrvatska je u trećoj deonici imala dva gola prednosti posle nakon što su arbitri doneli odluku da je Luka Gladović napravio faul i pokazali na pet metara. Niko Čubranić je zatresao mrežu, a kasnije je dva puta najstrožu kaznu u gol pretvorio Hrvoje Zvono.

Upravo je biser dubrovačkog Juga, koji je briljirao i nazavršnom turniru Jadranske lige u Beogradu, zadavao velike probleme timu Miloša Korolije. Teško su srpski reprezentativci branili levorukog šutera, često je imao i previše prostora, ali to je bila posledica toga što su centri odradili neverovatan posao na liniji dva metra.

Gotovo da nije bilo napada u kome Hrvatska nije imala igrača više do četvrtog perioda, srpski bekovi nisu bili u stanju da na propisan način zaustave Viktora Tončinića i fenomenalnog centra Tonija Bušića. Sidraš Mladosti iz Zagreba unapredio je igru pod komandom Zorana Bajića i u četvrtfinalu je odigrao najbolji meč na Svetskom prvenstvu. Ponudio je sebe u najboljoj verziji, no ni to nije bilo dovoljno da Hrvatska trijumfuje.

Lavinu je pokrenuo pogodak centra Bogdana Gavrilovića, potom su se ukazali Bogdan Brešćanski i Aleksandar Kovačević, a meč je u peterce odveo – Viktor Urošević. Igrač Novog beograda koji je veći deo sezone nastupao za razvojni tim Vukove rasparao je mrežu za 11:11, Hrvatska je bila u nokdaunu i u raspucavanju je načisto potonula.


tagovi

juniorska vaterpolo reprezentacija SrbijeLuka GladovićHrvoje ZvonoMiloš Korolija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara