Lazar Kukić (©MN Press)
Lazar Kukić (©MN Press)

Kukić se oprostio od Benfike: Došlo je vreme za rastanak, ali ovo nije zbogom

Vreme čitanja: 2min | ned. 17.07.22. | 13:44

Posle veoma uspešne sezone srpski reprezentativac menja klub

Poznato je od ranije da je srpski rukometaš Lazar Kukić završio saradnju sa Benfikom. Iza njega je sjajna sezona, u kojoj je sa klubom uspeo da osvoji Ligu Evrope. Doživeo je nezaboravne trenutka i sigurno da mu nije lako da se rastane sa klubom i saigračima.

Danas je oproštajnu poruku za sve poslao preko društvenih mreža.

Izabrane vesti

"Veliko hvala Benfiki i svim ljudima u klubu za sve divne godine, posebno poslednju u kojoj smo postali šampioni Evrope. Sa sobom nosim lepe uspomene i one će biti tu do kraja života. Hvala mnogo navijačima Benfike za svu podršku koju su nam pružili i što su bili naš osmi igrač na terenu. Došlo je vreme za rastanak, ali ovo nije zbogom, već samo do sledećeg puta. Od srca klubu želim sve najbolje", napisao je reprezentativac Srbije Lazar Kukić.

Kad je njegov novi klub u pitanju - trebalo je to da bude Meškov Brest, sa kojim je prošlog leta potpisao ugovor. Međutim, sve planove je promenio rat u Ukrajini. Postojala je opcija i da ostane u Benfiki, ali su najglasnije bile glasine da će u Dinamo iz Bukurešta.

Celu situaciju je nedavno opisao detaljno u intervjuu za Mozzart Sport.

Pričao sam s trenerom Benfike Ćemom Rodrigezom da produžim ugovor još prošlog leta. Klub tada nije reagovao na vreme. Pred meč sa Rajn Nekar Levenom sam dobio ponudu Bresta. Tada smo bili na pripremama, očekivao nas je dvomeč kvalifikacija s nemačkim timom. Motiv mi je bio što je Meškov standardan učesnik Lige šampiona. Vodio sam se željom da igram najjače klupsko takmičenje. Proletos je počeo rat u Ukrajini. Kako je odmicalo vreme, stizali su vesti da ruski i beloruski klubovi neće igrati Evropu. U dogovoru s menadžerom razgovarao sam s drugim timovima. Benfika je bila prva koja je želela da produžim ugovor. Imao sam veliku dilemu. Čekam rasplet oko Bresta, pa ćemo da vidimo. Bilo je ponuda Dinama iz Bukurešta, nekih klubova iz Bundeslige“, rekao je Kukić za Mozzart Sport.



tagovi

Lazar KukićRK BenfikaRukometni transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara