©MN Press
©MN Press

Lale ubedljive protiv Ribnice

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.22. | 19:59

Kraljevčani bili ravnopravan rival samo u drugom setu

Odbojkaši Vojvodine brzo su preboleli poraz od Radničkog u Kragujevcu od pre samo tri dana, pošto su danas u tri seta rešili posao protiv Ribnice na svom terenu - 25:16, 29:27, 25:14.

U pitanju je bio meč 5. kola Superlige, koji je zbog obaveza Lala u Ligi šampiona odigran u ranijem terminu, nakon dogovora dva tima, a Kraljevčani su dostojan otpor pružili samo u drugom setu. Nisu hteli odbojkaši Ribnice da tako lako prepuste još jedan set domaćinima, već su uspeli da dođu do izjednačenja u samoj završnici drugog seta (23:23), a potom as servisom Gajovića i do set lopte, ali nije dozvolio Stevan Simić da to i realizuju. Poenom iz bloka doveo do još jednog izjednačenja na utakmici. Usledile su četiri set lopte za tim iz Novog Sada, a tek poslednju su iskoristili i tako duplirali svoju prednost.

Izabrane vesti

Drugi set je potpuno iscpeo goste na psihološkom i fizičkom planu, pa više nisu imali snage da se vrate u utakmicu.

"Znači nam ova pobeda i prija. Ima neke stvari koje smo večeras dobro radili, a neke koje smo odradili malo slabije. Međutim, mi moramo da podignemo nivo igre, već u subotu nas očekuje utakmica protiv Takova, a onda i veoma važno četvrtfinale u Kupu protiv Spartaka iz Subotice koje igramo kod kuće. Očekujem da još neke stvari ispravimo, budemo još sigurniji u situacijama gde zavisi sve od nas", zaključio je Boškan.

Trener Ribnice, Milan Simojlović, rekao je da je njegova odgovornost za ovaj poraz, kao i da je možda vreme za neke rezove, a da konkretno misli na sebe.

"Vojvodina je bila dominantnija celu utakmicu, verovatno su šokirani porazom u Kragujevcu. Odigrali su odlično večeras, a moja ekipa nije pružila ono što sam očekivao, očigledno je da nismo bili spremniza ovu utakmicu", istakao je Simojlović.

Najefikasniji u ekipi Vojvodine bio je Lazar Bajandić sa 16, dok se u protivničkom timu najviše istakao Ivan Todorović sa 11 poena.



tagovi

OK VojvodinaOK Ribnica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara