(©Reuters)
(©Reuters)

Lari Gut 30. trijumf u Garmišu

Vreme čitanja: 2min | pon. 01.02.21. | 13:31

Švajcarkinja je u fantastičnoj formi i sve je bliža Petri Vlhovoj u generalnom plasmanu Svetskog kupa

Švajcarska skijašica Lara Gut-Behrami trijumfovala je u superdžiju na takmičenju u Garmiš-Partenkirhenu. Švajcarkinja je bez premca u ovoj brzinskoj disciplini, ostvarila je četvrtu pobedu u nizu.

Lari Gut je vreme 1:17,37 bilo dovoljno da slavi u poznatom nemačkom zimovalištu, a iza sebe je ostavila Petru Vlhovu i Tamaru Tipler. Slovakinja je kasnila 28 stotinki za Švajcarkinjom, zauzela je drugo mesto u trci koja je počela sa danom zakašnjenja i zadržala lidersku poziciju u generalnom plasmanu Svetskog kupa u alpskom skijanju.

Izabrane vesti

Tamara Tipler treći put se popela na na pobedničko postolje ove sezone, a posle dve druge pozicije našla se na najnižem stepeniku podijuma. Lara Gut je trijumfom umanjila zaostatak za vodećom u Svetskom kupu. Izdvojile su se Petra Vlhova (989 bodova) i Lara Gut (947), pobegle su Mišel Gizin i jasno je da će njih dve odlučivati o tome da li veliki Kristalni globus ide u Slovačku ili Austriju.

U poretku discipline je gotovo izvesno da će Lara Gut osvojiti mali Kristalni globus. Švajcarkinja je došla do jubilarne 30. pobede u karijeri, a već u narednoj trci bi mogla da obezbedi mali Kristalni globus u svom naručju. Bio je ovo 16. trijumf Gutove u superdžiju.

Najboljih deset kompletirale su Kajsa Vikof Li, Korin Suter, Ester Ledecka, Federika Brinjone,Tesa Vorli, Frančeska Marsalja i Marta Basino.



tagovi

Lara GutSvetski kup u alpskom skijanju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara