Katarina Lazović (CEV)
Katarina Lazović (CEV)

Lazovićeva protiv selektora Srbije, Larson izlazi na crtu Egonu: Okršaj Monce i Koneljana za finale LŠ

Vreme čitanja: 3min | sre. 09.03.22. | 11:07

Četvrtfinalni duel italijanskih ekipa na programu večeras od 20 časova i 30 minuta. Pobednik ovog dvomeča ide direktno u finale, zbog eliminacije ruskih klubova

Sudar italijanskih klubova u borbi za finale Lige šampiona. Kuglice su namestile da se Monca i Koneljano sastanu u četvrtfinalu elitnog takmičenja, ali posle suspenzije ruskih klubova, poznato je da će njihov dvoboj dati prvog finalistu.

Biće ovaj okršaj zanimljiv i ljubiteljima odbojke u Srbiji jer je na jednoj strani mlada nada naše reprezentacije Katarina Lazović, a na drugoj novi selektor koji je u januaru preuzeo klupu nacionalnog tima Danijele Santareli. Prva utakmica igra se večeras od 20 časova i 30 minuta u Monci, a revanš je sredinom naredne nedelje na domaćem terenu Koneljana.

Izabrane vesti

"Imali smo pred ovaj susret dva vrhunska testa - protiv Novare smo izgubili, a onda smo protiv Skandićija ivoljevali lepu pobedu koja nam je dala do znanja kako treba da igramo protiv vrhunskih ekipa", rekao je Santareli. "I protiv Monce treba da nastavimo istim putem, da držimo visok intezitet i da nametnemo svoju igru. Oni su napravili konkuretnu ekipu na početku sezone, a onda su i tokom zime doveli velika pojačanja. Imaju iskustva, snažan su i talentovan tim, to smo jasno videli an prošlom susretu kada su nas pobedili na našem terenu. Sada je ulog mnogo veći, tako da će se i pristupi promeniti".

Već dva puta su ove sezone u prvenstvu Italije odmerili snage Koneljano i Monca. Prvi međusobni duel su dobile Paola Egonu i drugarice rezultatom 3:2, a drugi je pripao izabranicama Marka Gasparija - 3:1.

Poslednjih godina je Koneljano bio nedodirljiv, uspeo je da obori i svetski rekord kada je ostvario 74. pobedu u nizu. Međutim, posle toga su neke ekipe uspele da ih nateraju da sa terena izađu pognutih glava. Protivnici imaju ove sezone nešto veće šanse za pobedu, nego što je to bilo u prethodne dve godine... Monca je osetila da može da se nadigrava sa evropskim šampionom, pa čak i da ga porazi u domaćem šampionatu.

Dodatna snaga tima Marka Gasparije biće igračica koja je prethodnog vikenda debitovala - Džordan Larson. Legendarna Amerikanka, koja je prethodnog leta uz zlatnu medalju na Olimpijskim igrama zaradila i MVP nagradu, došla je u Moncu kako bi pomogla da se ostvare velike ambicije. Teren je osetila protiv Kunea, ali će pravi ispit imati protiv evropskog prvaka večeras.

"Svaka utakmica priča svoju priču. Moramo izazovu da pristupimo na najbolji mogući način, znajući da se igra na dva meča. Treba da odigramo dobro u odbrani i da budemo agresivni na servisu", rekao je Marko Gaspari.

Koneljano je u grupnoj fazi ostvario svih šest pobeda bez izgubljenog seta i prošao je u četvrtfinale sa prve pozicije. Monca je nešto teže došla do cilja, pobedila je četiri meča a dva izgubila, pa je prošla dalje kao jedna od tri najbolje drugoplasirane ekipe.

ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA ZA ODBOJKAŠICE

Rešov - Vakifbank 3:2

Sreda

20.30: Monca - Koneljano (pobednik ide direktno u finale)

Lokomotiva Kalinjingrad - Fenerbahče (ne igra se, Fener u polufinalu)

Dinamo Moskva - Dinamo Kazanj (ne igra se, ekipe suspendovane)


tagovi

Katarina Lazovićdanijele santareliImoko KoneljanoOK Monca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara