Ljiljana Marković (©RSS)
Ljiljana Marković (©RSS)

Ljiljana Marković zamenila Markova na klupi juniorki

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.09.23. | 12:37

Veliko ime srpskog rukometa na novom zadatku

Žensku juniorsku reprezentaciju Srbije očekuje borba za odlazak na Svetsko prvenstvo koje se igra u Makedoniji naredne godine, a u tu misiju srpske juniorke kreću sa značajnom promenom.

Legendardna srpska rukometašica, nosilac nacionalnog priznanja, a sada uspešni trener, Ljiljana Marković, preuzela je ni malo lak zadatak.

Izabrane vesti

Osim što treba da okupi, motiviše i pomogne da se do vize za SP dođe, na Ljiljani je i da oformi stručni štab koji će podržati razvoj trenerske struke za koji se Sportski sektor RSS zalaže.

Prvo okupljanje juniorske selekcije poslužiće kao priprema za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo, dok je olakšavajuća i potom motivišuća okolnost što borbu za plasman igramo kao domaćini. Do najvažnijeg okupljanja ove selekcije u novoj sezoni uslediće i dvomeč sa Češkom u okviru EHF nedelje u oktobru”, započinje priču o planu i programu koji očekuje njene izabranice selektorka Marković i dodaje:

Pratila sam ove devojke u ranijem periodu i znam da se radi o veoma perspektivnoj selekciji koja je svojim rezultatom obezbedila povratak u A diviziju što ne sme da se zaboravi. NJihov rukometni potencijal može da se meri sa mnogim zemljama u Evropi, a sigurna sam i globalno. Za mene kao trenera ovo je veliki izazov, ali pre svega čast i daćemo sve od sebe da ostvarimo glavni cilj, a to je odlazan na Svetsko prvenstvo”.

Ljiljana Marković u svojoj bogatoj rukometnoj karijeri sa reprezentacijom Jugoslavije postala je vicešampion Sveta 1990. godine, dok je dve godine ranije na Olimpijskim igrama zauzela visoko, četvrto mesto. Sa Mediteranskih igara 1991. godine vratila se sa zlatnom medaljom oko vrata. Nosilac EHF Master trenerske diplome, radila je u Makedoniji, Poljskoj i do sada učestvovala u programima i selekcijama Rukometnog saveza Srbije koji su usmereni na devojčice, te je ove godine predvodila i žensku pionirsku reprezentaciju Srbije.

Dosadašnji selektor juniorki bio je trener šampiona Srbije, Jagodine, Dragan Markov.



tagovi

rssrukometni savez srbijeŽenska juniorska rukometna reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara