""
""

Luisa je sramota – nije mu se izlazilo iz bolida posle očajnih kvalifikacija!

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.05.17. | 11:40

Mercdes ima preveliko međuosovinsko rastojanje za stazu u Monte Karlu! Hamilton se plus nije srodio ni sa pneumaticima, pa ga start sa 13. pozicije baca u kandže srama i očaja

Nismo navikli, ali smo najavili da bi Luis Hamilton i Valteri Botas mogli da imaju problema u Monte Karlu. Luis Hamilton ih je sasvim sigurno imao više od mladog timskog kolege, ali zbog čega on danas startuje 13, a Botas kao treći u startnom gridu.

Izabrane vesti

BET INFO, VN Monaka: Gas, pa kroz tunel do Ferarijeve sigurice

Postoji niz razloga za to, a kada je reč o Luisu od Britanije, to bi u prvom redu mogao biti odabir jedne od tri varijante Pirelijevih mekih pneumatika. I o tome smo pisali, ali Mercedes AMG Petronas ima još jednu jako bitnu falinku. Međuosovinsko rastojanje “W08” bolida pretvara Hamiltona i Botasa u vrlo trapave igrače na ulicama kneževine. Uz to, tim nije uspeo da pronađe greške u podešavanju bolida, a rezultat toga je ono što danas imamo na startu. Zato bi mogli po prvi put u dužem vremenskom periodu da gledamo Mercedes koji i nije baš ono na šta smo navikli. Oni jedino polažu nade u Botasa, ali i on je u sendviču. Dobro, dva Ferarija su ispred, ali šta sa dva Red Bula iza? To je glavno pitanje u srebrnom taboru koji od Hamiltona teško može da vidi neki značajniji benefit na VN Monaka.


“Bio sam toliko razočaran posle kvalifikacija da nisam hteo da izađem iz bolida. To je zaista tačno, jer toliko energije i rada se ulaže u trkačke vikende… Kako timski, tako i individualno, kada vidite da drugi uspevaju sve da urade kako treba, ne možete ni da pomislite da vi niste sposobni za isto to. Ovo je za mene velika misterija, pošto niko od nas trenutno ne razume šta se desilo”, rekao je indisponirani Luis Hamilton koji je zaslužio 14. startno mesto, ali će biti “nagrađen” 13. zbog pomeranja grida, odnosno kazne koju je popio Dženson Baton, Meklarenova zamena za Fernanda Alonsa koji je danas u Indi 500 misiji.

JEDAN KLIK I U MOZZARTOVOM SI F1 MONAKU... POGLEDAJ KVOTE, TIPUJ I POBEDI!

“Čudno je, pošto sam sve uradio isto kao i svaki put kada izađem iz boksa. Ali, problem je što temperatura tokom kruga varira, uglavnom je ispod potrebne za radnu temperature pneumatika. Nije čak ni problem samo sa zadnjim ili prednjim točkovima. Nekada je samo jedna guma problem, a nekad druga. Teško je reći da li je do podešavanja, ne znam kako je drugima. Ne vozim ovaj bolid loše, nisam spor, ali moramo da radimo kao tim da bismo shvatili šta je problem“, zaključio je Hamilton koji će na startu biti tamo gde niko ne voli da bude na uskoj stazi kneževine Monako.

(Foto: Action Images)


tagovi

Danijel RikardoFerariFormula 1Luis HamiltonMaks VerstapenMercedes AMG PetronasRed BulValteri BotasVN Monaka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara