Maja Ognjenović (© MN Press)
Maja Ognjenović (© MN Press)

Maja Ognjenović: Znamo za šta igramo, umor ne sme da se oseća

Vreme čitanja: 3min | sub. 04.09.21. | 08:59

„Nadam se da će ambijent biti još bolji nego protiv Turske u polufinalu“, rekla je kapiten naše reprezentacije

Došao je ključni dan na Evropskom prvenstvu za odbojkašice. Kapiten Maja Ognjenović će od 20 časova povesti nacionalni tim u pohod na treće uzastopno evropsko zlato. U ličnu kolekciju sigurno će dodati petu medalju sa kontinentalne smotre, pitanje je samo kojim će sjajem sijati. Okitila se srebrom 2007, došla je do zlata 2011. u Beogradu, uzela bronzu 2015. i onda ponovo postala šampion 2019. u Ankari.

Iza nje je veoma naporan period, u grupnoj fazi su izašle na videlo posledice paklenog ritma, ali za finale će morati da izvuče snagu.

Izabrane vesti

Nije da imamo izbora. U momntima kada se igraju ovako važne utakmice u završnici šampionata, umor ne sme da se oseća. Evidentno je da smo umorne, znate i sami kakvo smo leto imale. Ali umor ovde nema mnogo veze“, poručila je Maja Ognjenović, najiskusnija naša odbojkašica. „Znamo za šta igramo. Još u ovom fantastičnom ambijentu. Nadam se da će biti još bolji nego protiv Turske u polufinalu“.

Juče su devojke odigrale fizički i emotivno veoma iscrpljujući meč. Prva tri seta su delovala kao da se nikada neće završiti, a onda je četvrti bio nešto lakši – 3:1 (32:34, 28:26, 25:23, 25:13).

Igrale smo srcem, toliko smo želele tu pobedu. Znala sam da će Turkinje ići na sve ili ništa, to se videlo po njihovom servisu, napadu... Presrećna sam što smo došle do naše igre i što smo imale nekoliko odličnih odbrana. Blok, u poslednjem setu, kada je krenuo...“.

Turska selekcija se držala dugo, tražila svim silama svoju šansu za pobedu, ali rasplet je ponovo bio isti, kao i godinama unazad kad igraju sa Srbijom.

Ušle su utakmicu znajući da nemaju šta da izgube. One su nam stari, dobar protivnik. Znaju da protiv Srbije moraju da igraju 300 odsto, a ne 100 odsto. Tako su meč otvorile. Mi smo se vratile i pokazale da igramo na drugačijem nivou, uz dužno poštovanje Turske“.

Promenljive partije u grupi, bez obzira na sve pobede, znale su i da zabrinu u nekim trenucima.

Pokazalo se da ćemo podići nivo naše igre kada dođe teži rival“, srećna je zbog toga bila Ognjenovićeva, koja je verovala u tim sve vreme.

Prvi set protiv Turske, naše devojke su izgubile posle maratona. Trajao je čak 42 minuta, a za to vreme mogu da se odigraju čak dva seta. Maja je bodrila saigračice i davala im veru da je preokret moguć.

Sigurno da je bila prisutna nervoza. Bilo je devojaka koje su prvi put igrale ovako važnu utakmicu. Moja reakcija je bila srčanija. Ali to je iz najbolje namere. Pokušavala sam da ih motivišem, ohrabrim, pomognem. Da to ne zvuči grublje, ali je za njihovo dobro“, zaključila je Maja Ognjenović



tagovi

Maja OgnjenovićEvropsko prvenstvo za odbojkašiceženska odbojkaška reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara