Jovana Stevanović (©Reuters)
Jovana Stevanović (©Reuters)

Milano i Koneljano igraju za trofej: Jovana Stevanović ili bivši selektor Danijele Santareli

Vreme čitanja: 1min | ned. 29.01.23. | 11:55

Finale Kupa Italije za odbojkašice na programu danas od 18 časova

U oktobru su zajedno stajali na svetskom tronu, a danas će biti na različitim stranama dok se Vero Volej Milano i Koneljano budu borili za trofej u Kupu. Reprezentativka Srbije Jovana Stevanović na jednoj, a bivši selektor Danijele Santareli na drugoj. Finalni obračun je zakazan za 18 časova, a trofej će braniti Koneljano.

Vero Volej Milano je u četvrtfinalu preskočio Kazalmađore, a u polufinalu je sinoć bio bolji od Bergama. Srpska odbojkašica je u pobedi učestvovala sa šest osvojenih poena. Džordan Tompson je upisala 18, a Džordan Larson 12. Mirjam Sila ih je ispratila sa 11.

Izabrane vesti

Ovom pobedom odbojkašice Milana su otvorile vrata prvog finala Kupa Italije u istoriji kluba. Rival im je dobro poznat - Koneljano koji je u četvrtfinalu eliminisao Kuneo, a u zanimljivom polufinalu Novaru.

Bio je to veoma zanimljiv obračun dva sjajna korektora - Izabel Hak i Ebrar Karakurt. Šveđanka je za pobednički sastav donela 26 poena, a Turkinja je na drugoj strani osvojila jedan više.

Koneljano i Vero Volej Milano sastali su se ove sezone već jednom u domaćem prvenstvu, tri boda je tada odnela Santarelijeva četa - 3:1.

Prošle sezone su upravo ova dva tima igrala u finalu plej-ofa i tada je takođe uspešniji bio sastav koji kao kapiten predvodi Joana Vološ.


tagovi

Jovana Stevanovićdanijele santareliOK Monca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara