(©Starsport)
(©Starsport)

Milanović: Moguće da će odlučivati gromovi! Vujasinović: Neka bude veliko nevreme i prekid, tada imamo veće šanse

Vreme čitanja: 3min | uto. 30.05.23. | 16:02

Srpski treneri fenomenalno raspoloženi pred četvorodnevni spektakl, ali i svesni da vremenske prilike mogu sve da iskomplikuju...

Sve je spremno za početak Fajnal-ejta Lige šampiona, dočekali su klubovi da završnicu igraju na otvorenom, samo je pitanje hoće li ih vreme poslužiti. Gotovo da nije moglo da prođe bez kiše prethodnih dana, najavljena je i za nadolazeće, ali ima i onih koji joj se raduju.

Igor Milanović je svestan da bi štošta vremenski uslovi mogli da promene, da će biti improvizacije i da onda mnogo toga može da padne u vodu. A, baš tome se nada Vladimir Vujasinović. Njegov Vuljagmeni ušao je na “mala vrata”, nema širinu kao Olimpijakos, Pro Reko ili Novi Beograd, međutim, za razliku od većine ekipa naigrao se na otvorenom. To je za igrače grčkog vicešampiona prirodno okruženje. 

Izabrane vesti

Uslovi bi mogli da budu surovi, nevreme nekome da pokvari planove, ali su srpski treneri bili fenomenalno raspoloženi na konferenciji za medije. 

“Ono što je bilo pod moranje i imperativ - dobili smo. Napravljen je korak napred u odnosu na prošlu sezonu. Imamo tim koji može da dobije svakoga. Odlučivaće nijanse, raspoloženje, poslednji minut i odluke koje se tada donose. Moguće da će odlučivati i vreme, biće kiše, oblačića i gromova. Možda bude i improvizacije, jer je nezgodno kad se u Beogradu spusti kiša”, našalio se Igor Milanović.

Izuzetno raspoložen bio je i Vladimir Vujasinović pred četvrtfinalni duel sa Brešom i nadovezao se na problematične vremenske uslove o kojima je govorio i Igor Milanović. Ako će nekome pogodovati igranje napolju i nevreme, onda je to - Vuljagmeni.

“Mislim da ovo društvo ima mnogo bolji tim od nas i veće ambicije od početka sezone. Za nas je veliki uspeh što smo ovde. Voleo bih da bude velikog nevremena, prekida i da bude što teže za sve. Onda nam rastu šanse. I mi cele godine treniramo na otvorenom, to je naše okruženje”, zaključio je Vladimir Vujasinović

(©Starsport)(©Starsport)

Vicešampionu Grčke pogodovaće igranje na otvorenom, drugima bi moglo da napra(©Starsport)vi probleme. 

“Samo smo jednu utakmicu u Ligi šampiona igrali na otvorenom, pomenutu protiv Pro Reka. Takođe još jednu u trilingu sa Vuljagmenijem u plej-ofu domaćeg prvenstva na njihovom bazenu. Ali, sa druge strane, poslednje dve nedelje trenirali na otvorenom. Klub nam je dao bazen da treniramo i ujutru i uveče, tako da smo u potpunosti spremni”, osvrnuo se Milanović na protekli period u kome je težio ka tome da mu ekipa bude što više napolju i svikne se na drugačije uslove. 

Nastavio je strateg Olimpijakosa u ozbiljnijem tonu i dotakao se problema. Pirejski crveno-beli će u dvobojn sa Novim Beogradom ući oslabljeni, pošto je Hristodulos Kolomvos otpao zbog povrede. 

“Osećam se lepo u mom gradu, na ovom bazenu. Ne osećam pritisak od menadžmenta i predsednika kluba. Više sam osećao pritisak u plej-ofu protiv Vuljagmenija. Teško je u Grčkoj, jer Olimpijakos ima imperativ. Kroz sezonu smo imali sjajne momente i igrali prelepe utakmice, takođe je bilo i teških perioda. Ovde smo došli bez prvog centra Kolomvosa, zadesila nas je njegova povreda. Ali, svi ostali momci su zdravi, tako da ćemo pokušati da damo sve od sebe, pripremali smo se što smo bolje mogli. Igrali smo i tu utakmicu sa Pro Rekom na Santa Ani. Verujem u moje igrače i da mogu da dobiju”. 

(©Starsport)(©Starsport)

Preteranog taktiziranja neće biti, jer ekipe se i suviše dobro poznaju. 

“Vaterpolo nije sport sa puno kombinatorike, igra se presing ili zone, a zone mogu da budu dve ili tri vrste. Nema tu preteranih iznenađenja, bitno je kako tim odigra u određenom segmentu, kako napada, kako bude sa igračem manje”, podvukao je Igor Milanović

Duel Novog Beograda i Olimpijakosa je, kao i utakmica između Pro Reka i Ferencvaroša, četvrtfinalna poslastica. Biće pravi spektakl i niko se ne usuđuje da bilo koga izdvoji. 

“Siguran sam da će biti vrhunski vaterpolo od početka do kraja turnira. Igramo kod kuće i znamo da imamo veliku mogućnost, ali ovde je osam odličnih timova. I svi imaju šanse za trofej. Dobro smo se pripremali i radujemo se utakmici sa Olimpijakosom. I naravno nadamo pobedi”, optimističan je Živko Gocić.


tagovi

Živko GocićVladimir VujasinovićIgor MilanovićVK Novi BeogradVuljagmeniVK OlimpijakosLiga šampiona u vaterpolu

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara