Rukometaši Metaloplastike (©srl.rs)
Rukometaši Metaloplastike (©srl.rs)

Minimalan poraz u Rejkjaviku, Metaloplastika može do četvrtfinala

Vreme čitanja: 1min | ned. 11.02.24. | 21:14

EHF kup: Tim Vladana Matića izgubio od prvaka Islanda Valura – 26:27 u prvom meču osmine finala. Vojislav Brajović pogodio osam puta, a Domagoj Alilović šest

Rukometaši Metaloplastike poraženi su na Islandu od Valura – 26:27 (11:11) u prvom meču osmine finala EHF kupa, ali sa velikim šansama da u revanšu u Šapcu stigne do četvrtfinala najslabijeg evropskog takmičenja. Otišao je tim Vladana Matića u daleki Rejkjavik bez četvorice igrača, Filipa Milovanovića, Milana Jovanovića, Aljoše Damjanovića i Koste Petrovića, ali odličan rezultat.

Blistali su u napadu bekovi Vojislav Brajović sa osam golova i hrvatski internacionalac Domagoj Alilović sa šest. Pivotmen Uroš Pavlović se tri puta upisao u listu strelaca, a Mateja Dodić, Igor Milovanović i Uroš Simić po dva puta su pogodili mrežu islandskog prvaka, trenutno drugoplasiranog tima u tamošnjem šampionatu.

Izabrane vesti

Kod domaćina najefikasniji je bio Gunar Oskarson sa šest golova, dok su Robert Hostert i Oli Magnus Magnuson po četiri puta pogodili mrežu nekadašnjeg dvostrukog šampiona Evrope.

Na golu Valura stajao je reprezentativac Islanda Bjergvin Pal Gustavson, dok je u timu još jedan legendarni igrač, 43-godišnji Aleksander Peterson koji je postigao dva gola.

EHF KUP – OSMINA FINALA (PRVE UTAKMICE)

Subota

Bešiktaš – Ferencvaroš 32:34 (17:19)

Steaua – Karvina 28:27 (14:14)

Krems – Bregenc 26:26 (12:12)

Nedelja

Minaur Baja Mare – Vogošća 36:26 (18:11)

Sloboda Tuzla – Krka 15:19 (6:9)

Valur – Metaloplastika 27:26 (11:11)


tagovi

MetaloplastikaEHF kupVojislav Brajović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara