Hena Kurtagić i Rada Perović (©MN Press)
Hena Kurtagić i Rada Perović (©MN Press)

Mlada nada srpske odbojke ide u Italiju, talenat nije promakao Monci

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.03.23. | 18:15

Odbojkašica TENT-a Hena Kurtagić mogla bi da nastavi karijeru u najjačoj ligi na svetu

Sigurno da su skauti pratili Henu Kurtagić tokom prethodnih godina na prvenstvima za mlađe reprezentativne kategorije. Skoro na svakom je završavala u idealnoj postavi i vraćala se kući sa nagradom za najboljeg srednjeg blokera.

Njen talenat očigledno nije promakao ni najjačim italijanskim klubovima, jer danas iz te zemlje stiže vest da će srpska odbojkašica nastaviti karijeru u Vero Volej Milanu. Prema pisanju novinara Alesandra Garota igračica TENT-a je dogovorila saradnju sa klubom koji se do ove sezone zvao Monca.

Izabrane vesti

Trenutno na poziciji srednjeg blokera u Vero Voleju igra iskusna Srpkinja Jovana Stevanović, ali se već neko vreme najavljuje da će otići na kraju sezone u Ezačibaši, a u drugom smeru će Laura Hejrman.

Neće Milano imati tandem srpskih blokera, ali očigledno da želi da pruži priliku mladoj igračici rođenoj 27. avgusta 2004. godine.

Hena bi mogla da nastavi tradiciju odlazaka naših srednjih blokera u Italiju. Veliki trag je ostavila Stefana Veljković Lisinac, dugo je već tamo Jovana Stevanović, do odlasku u Tursku bila je i Mina Popović, prvu sezonu trenutno završala u Megaboksu i Maja Aleksić, nekada je igrala Vesna Čitaković Đurišić, epizode su imale i Nataša Krsmanović, Nađa Ninković...

Vero Volej je ove sezone zaustavljen u četvrtfinalu Lige šampiona - bolji je bio aktuelni šampion Evrope Vakifbank. U prvenstvu Italije ekipa iz Milana pokušaće da ponovi uspeh iz prošle sezone kada je igrala u finalu, a želja je naravno i da se ode korak dalje...


tagovi

OK MoncaOK Tent

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara