Vita Akimova (©Novara)
Vita Akimova (©Novara)

Mnogi su je želeli, samo jedan klub dobio: Vita Akimova u Novari

Vreme čitanja: 2min | sub. 10.06.23. | 12:36

Mlada Ruskinja stiže u Italiju posle odličnih izdanja u dresu francuskog Volera

Znalo se da će ove godine mnogi klubovi stajati u redu za potpis Vite Akimove, a samo jedan je mogao da pobedi u toj trci. Sada je i zvanično poznato mesto gde će mlada i talentovana Ruskinja nastaviti karijeru. Njen novi klub je italijanska Novara.

Sve što je prikazala u dresu francuskog Volera preporučilo je najvećim evropskim timovima. Bila je jedna od najzasluženijih za titulu u domaćem šampionatu. Sa titulom u rukama se oprostila od francuskog kluba. Lepše od toga nije moglo...

Izabrane vesti

Prošle sezone Novara se oslanjala na Ebrar Karakurt kad je pozicija korektora u pitanju. Turkinja odlazi put Rusije, a na njeno mesto dolazi dve godine mlađa Ruskinja (2002. godište).

"Presrećna sam što ću igrati za prestižni klub kao što je Novara. Mislim da je ovo velika prilika za mene, u prvenstvu Italije igra se odbojka na najvišem nivou. Prošle sezone sam u to mogla lično da se uverim jer sam sa Volerom igrala u grupnoj fazi Lige šampiona protiv Vero Volej Milana. Jedva čekam da svake nedelje igram utakmice te jačine", rekla je za zvanični sajt Novare Vita Akimova.

Ruskinja je prošle sezone debitovala u Ligi šampiona. Dobro se snašla od samog početka, a posebnu pažnju je skenula protiv Albe Blaž kad je postigla 43 poena.

"Igranje u Ligi šampiona je predstavljalo pravo iskustvo za mene. Bilo je sjajno takmičiti se na ovom nivou, a i pokazati da tu možeš da nastaviš da igraš. Sada mi je želja da napredujem u svakom aspektu. Težiću da dođem do vrha zajedno sa novim saigračicama iz Novare", podvukla je Vita Akimova.


tagovi

ŽOK NovaraVita AkimovaOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara