Odbojkaši Srbije (©CEV)
Odbojkaši Srbije (©CEV)

Moć šampiona: Srbija se zagrevala i pregazila Belgiju

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 22:29

Tim Slobodana Kovača siguran na startu Prvenstva Evrope – 3:1

Belgija je na startu osetila moć evropskog šampiona. Daleko je rasplet, daleko su i bitke za medalju, ali izdanje srpskih odbojkaša protiv Belgije, na startu Prvenstva Evrope, i te kako obećava, ne računajući opuštanje u trećem setu Bez mnogo muke, uz štednju potrebne energije, tim Slobodana Bobe Kovača je prosto pregazio nedoraslog protivnika i poslao konkurentima jasnu poruku: i na ovom Prvenstvu Evrope računajte na nas. Plava Četa je slavila protiv Belgije 3:1 (25:13, 25:18, 21:25, 25:20).

Sve je funkcionisalo besprekorno u našem timu u većem delu meča. Prvi korektor Srbije Dražen Luburić je bio nerešiva engima za odbranu Belgije, srednji bloker Marko Podraščanin je bio maksimalno razigran od tehničara Jovovića. Na potrebnom nivou je bio i Ivović, isto kao i Lisinac. Na kraju je pohvale zaslužio i selektor Slobodan Kovač, kada je u kritičnom trećem setu odlučio da promeni korektora i na teren pošalje Atanasijevića. Bio je to pogodak u centar mete.

Izabrane vesti

Rasplet u Krakovu počeo je da se nazire još na početku. Ivović je servisom bombardovao Belgijance, Podraščanin je na mreži pecao greške rivala. Još kada su se razigrali Uroš Kovačević. Lisinac i Dražen Luburić. Srbija je vrlo brzo povela sa 13:3 i tu je praktično set bio odlučen.

Uroš Kovačević je prvi deo igre završio sa osam osvojenih poena, Dražen Luburić je dodao pet.

Belgija je pokušavala odličnoj timskoj igri Srbije da parira forsirajući Deroa. Pravio je probleme korektor belgijske selekcije reprezentaciji Srbije, ali nije mogao sam da se odupre Ivoviću, Kovačeviću, Lisincu.

Tek nešto više neizvesnosti bilo je u drugom setu. Međutim, Uroš Kovačević je igrao gotovo briljantan meč. On je drugi set završio sa 15 poena na kontu, dok su Ivović i Luburić imali po osam.

Sve je nagoveštavalo ekspresan kraj. Ali su u trećem setu Belgijanci počeli da igraju sa mnogo više rizika. Dero je blistao, Kovačević je počeo da greši. Nije bilo ni samopouzdanja u našoj igri. Morao je Slobodan Kovač pri ubedljivom vođstvu rivala da promeni korektora (6:12). Ušao je u igru Aleksandar Atanasijević i sjajnim servisima najavio preokret. Uspeli smo da smanjimo prednost Belgije na 20:22, ali više od toga nismo mogli. Posebno kada je Podraščanin uhvaćen u kontri.

Međutim, u četvrtom setu je sve došlo na svoje mesto. Resetovali su igru izabranici Slobodana Bobe Kovača. Posebno, što je novu dimenziju Srbiji dao Atanasijević. Probijao je blok Belgije, bio dobar i na servisu, inteligentno završavao napade.

BELGIJA - SRBIJA 1:3 (13:25, 18:25, 25:21, 20:25)

Dvorana: "Tauron Arena", Krakov

Sudije: Čagi Ozan, Bogdan Stoica

BELGIJA: Van den Drajs 4, Tuerlink 10, Dero 15, Dulst 1, Van Else, Van de Elde 3, Dir 7, Verhaneman 8, Tis, Ribens, Valkijers, Ruso 4, Demse, Perin.

SRBIJA: Okolić, Kovačević 27, Petrić, Peković, Krsmanović 1, Ivović 13, Jovović 4, Perić, Atanasijević 11, Luburić 9, Majstorović, Podraščanin 6, Lisinac 7, Todorović.


tagovi

Slobodan KovačMarko IvovićAleksandar AtanasijevićDražan Luburić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara