Polin Martin (©Vero Volley Monza)
Polin Martin (©Vero Volley Monza)

Monca kompletirala sastav za narednu sezonu: Tačku stavila levoruka Belgijanka

Vreme čitanja: 2min | čet. 28.07.22. | 09:53

"Mislim da je ovaj klub savršen izbor za mene", rekla je Polin Martin

Malo po malo sve kockice su se složile u Monci. Poslednje pojačanje u letnjem prelaznom roku trebalo bi da bude levoruka Belgijanka Polin Martin (19).

Italija će biti za nju prva inostrana stranica, jer je do sada igrala samo u domaćim timovima. Poslednji klub čije je boje branila bio je Šarlroa. Dobre partije u tom dresu preporučile su je i selektoru reprezentacije, pa je dobila priliku i u Ligi nacija.

Izabrane vesti

Odigrala je šest utakmica i postigla 49 poena. Protiv Turske je upisala 13, dok je meč sa Italijom završila sa 11.

"Jedva čekam da stignem u Moncu i doživim prvu sezonu u Italiji. Mislim da je ovaj klub savršen izbor za mene... Čula sam samo pozitivne stvari. Sjajni rezultati iz poslednje sezone motivišu me da dam sve od sebe, da se uklopim u kvalitetnu grupu koja je spremna da ostvari ciljeve. Pokušaću da unesem mladalačku energiju u tim, a u isto vreme da naučim mnogo od svih. Nadam se da se uskoro vidimo, jedva čekam", rekla je Belgijanka za klupski sajt.

Sportski sirektor Klaudio Bonati je bio zadovoljan posle još jednog uspešnog transfera.

"Ona je odlična igračica, sa velikom potencijalom koji može da se razvije u budućnosti. Rođena je 2002. godine, a već se istakla nekim partijama u Ligi nacija sa reprezentacijom Belgije. Ima veliku želju da se usavršava i imaće priliku da to ove učini. Poseban doprinos bi trebalo da da na treninzima", podvukao je Bonati.


tagovi

OK MoncaOdbojkaški transferi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara