Kim Jeon Kung (Reuters)
Kim Jeon Kung (Reuters)

Monca ponovo poslala ponudu slavnoj Korejki

Vreme čitanja: 1min | uto. 01.02.22. | 16:34

Italijanski tim želi da dovede Kim Jeon Kung

Italijanska Monca želi da dovede slavnu Korejku Kim Jeon Kung. Prema pisanju italijanskog novinara Đan Luke Pazinija, klub koji je nedavno sporazumno raskinuo saradnju sa srpskom odbojkašicom Brankicom Mihajlović, poslao je još jednu ponudu na adresu igračice koja je već godinama u samom svetskom vrhu.

Navodno, Monca je prvi put pokušala da angažuje Kim pre nešto više od godinu dana. Taj prvi pokušaj nije bio uspešan, ali to nije sprečilo čelnike italijanskog kluba da pokušaju ponovo... Uskoro bi trebalo da se zna da li će ovog puta imati više sreće. Ukoliko odgovor bude pozitivan, priliku da zaigra sa sjajnom iskusnom igračicom imaće naša reprezentativka Katarina Lazović.

Izabrane vesti

Kim je ove sezone igrala u Kini za Peking, a pošto se tamo sezona već završila ona je slobodna u izboru nove sredine. Nedavno je u anketi FIVB pobedila u izboru za najbolju odbojkašicu sveta za prethodnu godinu.

Italijanski tim je sa velikim ambicijama započeo ovu sezonu na svim frontovima. Planirano je da jedna od glavnih karika bude Brankica Mihajlović, ali je zbog povrede srpska odbojkašica mnogo više vremena provela van terena, pa je na polu sezoni došlo do raskida saradnje...

Sa Korejkom Kim u postavi Monca bi postala još ozbiljniji konkurent za sam vrh u svim takmičenjima. Trenutno u domaćem prvenstvu zauzima drugu poziciju, iza Koneljana, sa skorom 12-3. U Ligi šampiona posle četiri kola grupne faze ima učinak 3-1.


tagovi

Kim Jeon KungOK Monca

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara