Detalj sa druge borbe Fjurija i Vajldera
Detalj sa druge borbe Fjurija i Vajldera

Moraće Džošua još da pričeka na Tajsona Fjurija

Vreme čitanja: 1min | pet. 07.08.20. | 14:44

WBC nakon decembarskog, trećeg sudara Kralja Cigana sa Dionteom Vajlderom traži redovnu odbranu teškaškog trona

Velika Britanija, ali i ostatak sveta zaljubljenog u plemenitnu veštinu, moraće još malo da se strpi do obračuna između dva njihova najbolja borca, Tajsona Fjurija i Entonija Džošue.

Iako je sve dogovoreno za avgust naredne godine, odluka ko je najjači na Ostrvu moraće biti odložena. Možda čak i za 2022. Problem je zapravo u obavezi WBC vladara u teškoj kategoriji da brani pojas protiv prvog izazivača nakon trećeg dela bokserske trilogije sa Dionteom Vajlderom. Naravno, ko pobedi u tom meču ovladaće (ponovo) najjačom profi boks organizacijom, te ga onda čeka duel sa Dilijanom Vajtom ili Aleksejem Povetkinom.

Izabrane vesti

Britanac afričkih korena sa (pre)iskusnim Rusom sastaje se 22. avgusta, a na talonu je Dilijanova interim WBC titula u najtežoj kategoriji. Ko tu pobedi čeka pobednika odmeravanja Fjurija i Vajldera.

"Usled pandemija i nama je poremećen kalendar, te smo ga dobro pregledali i reviodirali. Ustanovljeno je da će pobednik meča Fjuri-Vajlder, zakazanog za 19. decembra početkom 2021, možda već u martu čeka odbrana trona", jasan je prvi čovek WBC-a, Maurisio Sulajman.

Tajson Fjuri, aktuleni WBC vladar i Entoni Džošua, vlasnik IBF, WBA, WBO i IBO šampionskih pojaseva su ranije ove godine već dogovorili dva meča, ali se sada sve to pomera.



tagovi

boksEntoni DžošuaTajson FjuriDionte Vajlderborilačke veštineborilački sportovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara