"Formula legend"
"Formula legend"

MOZZART GEJMING: Formula Legend

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.04.14. | 12:55

Kako da izgradite karijeru u najbržem cirkusu na svetu putem svog telefona

Formula legend

Nova sezona Formule 1 lagano se zahuktava. Dvojac Mercedesa je bez poteškoća uspostavio dominaciju, dok su zasad najveće razočaranja Kimi Raikonen u Ferariju i neprepoznatljivi Lotus.

Izabrane vesti

Ipak, ono što nas gejmere možda i više žalosti je manjak kvalitetnih simulacija/arkada za mobilne platforme, u kojima je tematika Formula 1. Ima tu nekoliko simpatičnih naslova (više o tome u nekom od narednih brojeva MOZZART Sporta), ali većina njih kuburi pre svega zbog loših kontrola ili generalno loše izvedbe.

Jedna od igara, koja sa punim pravom može da nosi prefiks "F1", je Formula Legend: Racing Manager. Kao što se iz imena može naslutiti, u ovoj igri je dominantan segment mikromenadžementa, dok je vožnja prisutna samo sporadično. Karijeru gradite od nule, a to znači loš tim i slab ugovor. Kako u igri budete napredovali kroz sezone tako će se otvarati ponude boljih timova.

Formula legend

Kompletna igra odiše jednostavnošću, počevši od samog interfejsa, pa do izvedbe. Formulu Legend možemo podeliti u dva segmenta – prvi u kojem se setuje bolid i drugi u kojem se, podešavajući nekoliko parametara, sledi borba za bodove i novac. Pre svake trke, koristeći zarađeni novac, kupujete različita poboljšanja koja utiču na aerodinamiku vozila, efikasnost potrošnje goriva i pneumatika. Takođe, moguće je dokupiti i proširenje rezervoara kako biste dodali još 20 litara ako vam zafali na stazi. Osim novca, bitni su i LegendBux poeni, koje zarađujete dobrim plasmanom na trkama. Oni služe za poboljšanje tima mehaničara, koji utiču na to koliko trka će vam trajati već pomenuta unapređenja aerodinamike, pneumatika...

Sama trka predstavlja taktičko nadmudrivanje s protivnicima, koje se izvodi odabirom prave strategije. Kako Formula Legend nema zvaničnu licencu, imena vozača i timova su izmišljena, ali donekle podsećaju na prave, dok su imena svih staza autentična. Igra je u osnovi besplatna, ali se mogu kupiti PRO paketi, koji donose promenljive vremenske uslove i nove pneumatike.

Ime igre: Formula Legend
Platforma: Android i iOS
Težina: 36 MB
Ocena: 82%

Piše: Konstantin Milutinović (k.milutinovic@gmail.com)


tagovi

video igricaigricegejming

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara