Rukometašice Crvene zvezde osvojile Kup Srbije (©RSS)
Rukometašice Crvene zvezde osvojile Kup Srbije (©RSS)

Najveći uspeh kluba iz Ljutice Bogdana: Zvezdi prvi trofej u istoriji

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.02.24. | 21:19

Crveno-bele rukometašice posle drame i sedmeraca pobedile Železničar u Inđiji sa 32:30 (28:28 posle 70, a 26:26 posle 60 minuta) u finalu Kupa Srbije

Ambiciozan projekat Crvene zvezde na čelu sa Milanom Vujkom i trenerom Sašom Boškovićem, počeo je daje rezultate. Crveno-bele rukometašice ispisale su najlepšu stanicu klupske istorije osvajanjem premijernog trofeja. U finalu Kupa Srbije, posle drame, dva produžetka i 70 minuta velike borbe i na kraju sedmeraca, Beograđanke su pobedile Železničar u Inđiji u finalu Kupa Srbije sa 32:30. Posle 70 minuta na semaforu je pisalo 28:28, a posle 60 je bilo – 26:26.

Za najbolju igračicu finalnog meča proglašena je srpska reprezentativka i najbolja igračica naše zemlje u izboru RSS-a za 2023. godinu, levo krilo Aleksandra Stamenić.

Izabrane vesti

Ona je na pola minuta pre kraja drugog poluvremena postigla penal za izjednačenje – 26:26. Imao je tim Vlade Šimičića poslednji napad za trofej, prvi Kup u istoriji, a drugi trofej posle titule 2022. godine, ali nije iskoristio poslednji napad.

Drama je viđena i u produžecima. Crveno-bele su imale napad za pobedu, ali posle izgubljene lopte, Železničar je imao kontru za pobedu, ali su domaće rukometašice izgubile loptu.

Zvezda je dala gol iz kontre kada je Milica Rančić sa 10 metara zatresla mrežu. Sudije su podigle ruku, pokazale da je regularan. Ipak, brzo je poništen posle intervencije delegata jer je vreme isteklo. U penal-ruletu, bolje su bile izabranice Saše Boškovića za veliko slavlje pred oko 1.000 gledalaca u dupke punoj dvorani u Inđiji. Imale su i crveno-bele veliku podršku svojih navijača.

Sa linije od sedam metara precizne su bile Tabak i Kovačić za Železničar, a za Crvenu zvezdu Majkić, Garović, Glušica i Veličković (gol za trofej). Čuvar mreže tima iz Inđije Vasiljković je odbranila šut Stamenićevoj, dok je Ana Kačarević zaustavila domaće igračice Jovanovićevu i Pakšu.

Sara Garović je postigla devet golova za Zvezdu, a Aleksandra Stamenić osam, od toga tri sa linije sedam metara, dok su Veličković i Glušica pogodile po četiri puta. Kod domaćina, Obrenović je pogodila 11 puta mrežu crveno-belih, od toga osam iz penala, dok su se Kocić i Tabak šest puta upisale u strelce.

Ova dva tima, uz šampiona Jagodinu, boriće se za titulu u plej-ofu Super rukometne lige Srbije.



tagovi

ŽRK Crvena zvezdarssKup Srbije u rukometuŽelezničar Inđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara