Aleksandar Nedeljković (©CEV)
Aleksandar Nedeljković (©CEV)

Nedeljković: Srećan sam što smo pomogli i mi iz druge postave da pobedimo

Vreme čitanja: 2min | uto. 03.10.23. | 12:38

"Visoka su ekipa, snažni su, danas su primali dobro, bilo je teško zaustaviti ih", rekao je srednji bloker Srbije

Nasmejani su se pojavili odbojkaši Srbije pred kamerama u miks-zoni. Imali su razloga za zadovoljstvo jer su upisali drugu pobedu na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre.

Bili su bolji od Egipta, posle preokreta - 3:1. Nisu dobro započeli meč, ali su se na vreme trgli i postavili stvari na željeno mesto.

Izabrane vesti

"Ekipa Egipta je u prva dva seta veoma dobro servirala. Malo su nas poremetili i iznenadili, ušli su veoma hrabro u utakmicu. Mi nismo na početku uspeli da dođemo do naše igre i smirimo taj prijem", rekao je Todorović. "Ali, u nastavku smo prelomili i krenuli da igramo kako smo želeli. Posle dobijenog drugog seta je sve bilo lakše, igrali smo rutinski, bila je dobra igra sa naše strane".

Sledeći rival Srbije je reprezentacija Finske u sredu od 6.00 časova.

"Videli smo da su do sada namučili i ostale protivnike, da su se i druge reprezentacije mučile protiv njih. Moramo od starta da uđemo ozbiljno, motivisano, da bismo pobedili i nastavili dalje", podvukao je Todorović.

Lep doprinos je danas na terenu dao tandem srednjih blokera Nedeljković - Mašulović. Ušli su sa klupe i pozitivno uticali na ceo tim...

"Nismo slavno otvorili meč. U drugom setu smo ušli mi iz druge postave i veoma sam srećan da smo pomogli i doprineli u svakom pogledu pobedi na današnjem duelu", uz osmeh je pričao Nedeljković. "Bilo je teško, videli smo kako su igrali protiv Japana, a i danas kako izgledaju na terenu. Visoka su ekipa, snažni su, danas su primali dobro, bilo je teško zaustaviti ih".

Prokomentarisao je i očekivanja pred naredni meč sa Finskom.

"Neugodan rival, svi žele ovde da igraju svoju najbolju odbojku, da daju maksimum, pa dokle doguraju. Ne smemo da se opuštamo nijednog trenutka i nadam se da ćemo pobediti", završio je izlaganje Nedeljković.

Utiske posle drugog trijumfa je izneo i iskusni Marko Ivović.

"Teška pobeda. Napeti smo i to dovodi do ovakve igre. Taj poraz protiv Turske je uneo kod svih nas nervozu, pa smo stegnuti", rekao je Ivović. "Na kraju kakva god da je igra, bitna je pobeda. Zbog toga smo i ovde. Nadam se da će nam biti malo lakše posle ovoga, ipak je Egipat dobio Japan... Samim tim se drugačije gleda na tu ekipu. Idemo dalje, pobeda teška, ali zaslužena".

Svestan je Ivović da ni protiv Finske neće biti lako, iako je na listi lakših rivala...

"Svi igraju sada odbojku. Nema više utakmica na kojima je sigurna pobeda i da je opušteno. Tako je danas... Mi smo ti koji branimo boje naše zemlje, daćemo maksimum, verujem da ćemo biti opušteniji i koncentrisaniji i da će to dati rezultat", zaključio je Ivović.


tagovi

Aleksandar NedeljkovićMuška odbojkaška reprezentacija SrbijeKvalifikacije za Olimpijske igre 2024.Vuk TodorovićMarko Ivović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara