Nemanja Pribak (©Starsport)
Nemanja Pribak (©Starsport)

Neka nova Voša izaziva učesnika Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | sre. 17.08.22. | 09:33

SEHA liga: Srpski šampion danas (16.00) na Slanoj bari dočekuje Zagreb u četvrtfinalu regionalnog takmičenja. Lale bez Idrisija, Bunete i Rogana

Regionalna rukometna SEHA liga je zimus prekinuta zbog rata u Ukrajini posle samo nekoliko utakmica. Zamišljena kao jako takmičenje klubova iz regiona postala je više revijalnog karaktera, pripremna za sezonu koja sledi. U nedelju je Vesprem pobedio Tatran u Prešovu i plasirao se na završni turnir u Zadru početkom meseca.

Srpski šampion, Vojvodina, danas (16.00) na Slanoj bari dočekuje jednog od favorita takmičenja, najbolji hrvatski tim, Zagreb. Igra se samo jedan meč četvrtfinala plej-ofa, pa novosadski crveno-beli imaju šansu da iznenade četu Ivice Obrvana.

Izabrane vesti

Voša je totalno rekonstruisala ekipu ovog leta. Ima pune ruke posla Boris Rojević, trener srpskog šampiona. Novosađani su ostali bez desetorice igrače, nosilaca igre – Jovice Nikolića, Gregora Ocvirka, Svetislava Verkića, Mladena Šotića, Nemanje Ratkovića, Miljana Bunjevčevića, Nejca Žmavca, Ahmeda Beduija...

16.00: (9,00) Vojvodina (14,0) Zagreb (1,10)

Od starosesedelaca tu je iskusni srednji bek Nemanja Pribak. U hodu su se Lale pojačavale. Najveća bomba prelaznog roka u Srbiji je dolazak beloruskog asa Barisa Puhovskog, nekadašnje vedete Motora iz Zaporožja od koga se očekuje da bude lokomotiva tima. Osim njega, klub je vratio Živana Pešića i Miloša Grozdanića, doveo dvojicu Hrvata, golmana Frana Lučina i desnog beka Marina Bunetu. Novajlije su i Milan Savić, Marko Vasić i tuniški čuvar mreže Idris Idrisi.

Za meč četvrtfinala regionalnog takmičenja, Rojević neće moći da računa na golmana iz Tunisa Idrisa Idrisija, desnog beka Marina Bunetu, koji je u Novi Sad stigao s povredom, dok je van stroja i Luka Rogan.

Nova sezona, puno novih igrača. Biće potrebno vreme da se uigramo. Odmah na početku protiv godinama jedne od najboljih ekipa u regionalnoj ligi. Naše ambicije su poznate - trofeji u domaćim takmičenjima, a u međunarodnim da doguramo što više. Pokazali smo prethodnih sezona da Vojvodina može sa svima igra uprkos evidentnoj razlici u budžetima. Očekujem i ove sezone hrabru Vojvodinu, da igramo naši prepoznatljivu igru”, rekao je trener Rojević prd duela sa Zagrepčanima.

Zageb je i prošle sezone osvojio duplu krunu u Hrvatskoj. Dobio je specijalnu pozivnicu EHF-a za Ligu šampiona. Tim je jači ove sezone. Nekoliko pojačanja najavljuje velike domete za nekadašnjeg prvaka Evrope. Najveća pojačanja su dolazak crnogorskog levog beka Vuka Borozana, bivšeg igrača Vardara i Vesprema, i iskusnog ruskog levog krila Timura Dibirova, dugogodišnjeg rukometaša Vardara. Iz Nanta je stigao srpski desni bek Milan Milić.

Ivica Obrvan je ostao na kormilu Zagrepčana.

Neobičan je termin odigravanja službene utakmice ovako rano. Pokušaćemo biti maksimalno koncentrisani iako nismo u optimalnom stanju jer smo tek završili s bazičnim pripremama. Imali smo mali broj treninga s loptom, a i nekompletni zbog povreda nekih igrača. Ipak, verujem da ćemo biti dovoljno kvalitetni, mudri i fokusirani da pobedimo tu utakmicu i odemo u Zadar na F4 turnir. Protivnik nam je sjajna ekipa Vojvodine, koja je već deset godina prvak Srbije i koja ima konstantnost. Da bismo dobili ovu utakmicu moramo biti na visokom nivou, kako igrači tako i stručni štab. Otežavajuća je okolnost što se igra na jednu utakmicu i što smo voljom ždreba dobili da tu jednu utakmicu gostujemo. Međutim, na to ne možemo uticati. Trenutak nije idealan, ali moramo biti na nivou i izboriti nastup na F4 turniru u Zadru”, poručio je trener Zagreba Obrvan.

Vojvodina nikada nije pobedila Zagreb u regionalnom takmičenju. Prethodnih devet godina skor je 10-0 za hrvatskog šampiona.

Rukometaši Vojvodine su prethodne nedelje pobedili u pripremnom meču rumunski Minaur Baja Mare sa 34:28.

--------------------

Prognozziraj besplatno Mozzart Bet Superligu za milionski nagradni fond

---------------------

SEHA LIGA – ČETVRTFINALE (JEDAN MEČ)

Nedelja

Tatran Prešov – Vesprem 25:35 (15:18)

Sreda

16.00: (9,00) Vojvodina (14,0) Zagreb (1,10)

Utorak, 23. avgust

20.15: Vardar – Nekse

Četvrtak, 25. avgust

20.15: Eurofarm Pelister – Meškov Brest


tagovi

RK VojvodinaSEHA ligaBoris RojevićRK Zagreb

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara